EU-gakgak

HVERT ÅR leverer Danmark milliarder til EU's budget, og det er en velkendt hemmelighed, at en stor del af pengene går til at vedligeholde et omfattende bureaukrati. Jo mere bureaukratisk, jo bedre.

EKSEMPLERNE er talrige –men vi har trukket et enkelt frem for at skildre den sjove arbejdsplads, som tusinder af politikere og ansatte har i Bruxelles.

EN KORRIDOR i en af EU-parlamentets enorme bygninger i den belgiske hovedstad skal have et navn. En overkommelig opgave, skulle man synes. Men ikke i EU. Ganske vist er gangen allerede blevet kendt som 'The Baltic Way', men da alle 76 sagsbehandlende bureaukrater ikke er helt tilfredse med navnet, er den vigtige sag selvfølgelig blevet videresendt til en anden instans.

DENNE instans skal nu formere en arbejdsgruppe, der skal rapportere tilbage til de 76 bureaukrater med forslag om andre navne til den famøse korridor – forslag, som 'flugter med politikken, der vedrører navngivning af bebyggelse og mødelokaler i Parlamentet'. Først derefter er man klædt på til at træffe den endelige beslutning.

DETTE vigtige arbejde skal selvfølgelig styres af en mand med gennemslagskraft, så EU-parlamentets præsident, Martin Schulz, har velvilligt stillet sig til rådighed.

DEN SLAGS koster penge. Millioner. Men sammenhold landene imellem er vigtigt. Så skidt.

HVER GANG der spørges til EU's vanvidsbureaukrati, tager de fleste danske parlamentarikere i Bruxelles selvfølgelig hovedrystende afstand. Men intet sker –ud over at eksemplerne bliver værre og værre.

LÆR EU bedre at kende –og du vil elske det. Sådan lyder et slogan, udformet af tilhængerne. Det er så sandt, så sandt, hvis man er superbureaukrat.

Læs reportagen side 20-21

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Det er ikke kun Nuuk, der kan uddanne
GOG lever stadig i EHF Cup
Kirkeminister positiv overfor grønlandske menigheder
GE: Henrik Leth genvalgt som bestyrelsesformand
Nauja Lynge: Jeg har levet som en hjemløs
Husk nu sommertid
sermitsiaq.ag