Lederen

EU-gakgak

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

HVERT ÅRleverer Danmark milliarder til EU's budget, og det er en velkendt hemmelighed, at en stor del af pengene går til at vedligeholde et omfattende bureaukrati. Jo mere bureaukratisk, jo bedre.

EKSEMPLERNEer talrige –men vi har trukket et enkelt frem for at skildre den sjove arbejdsplads, som tusinder af politikere og ansatte har i Bruxelles.

EN KORRIDORi en af EU-parlamentets enorme bygninger i den belgiske hovedstad skal have et navn. En overkommelig opgave, skulle man synes. Men ikke i EU. Ganske vist er gangen allerede blevet kendt som 'The Baltic Way', men da alle 76 sagsbehandlende bureaukrater ikke er helt tilfredse med navnet, er den vigtige sag selvfølgelig blevet videresendt til en anden instans.

DENNEinstans skal nu formere en arbejdsgruppe, der skal rapportere tilbage til de 76 bureaukrater med forslag om andre navne til den famøse korridor – forslag, som 'flugter med politikken, der vedrører navngivning af bebyggelse og mødelokaler i Parlamentet'. Først derefter er man klædt på til at træffe den endelige beslutning.

DETTEvigtige arbejde skal selvfølgelig styres af en mand med gennemslagskraft, så EU-parlamentets præsident, Martin Schulz, har velvilligt stillet sig til rådighed.

DEN SLAGSkoster penge. Millioner. Men sammenhold landene imellem er vigtigt. Så skidt.

HVER GANGder spørges til EU's vanvidsbureaukrati, tager de fleste danske parlamentarikere i Bruxelles selvfølgelig hovedrystende afstand. Men intet sker –ud over at eksemplerne bliver værre og værre.

LÆR EUbedre at kende –og du vil elske det. Sådan lyder et slogan, udformet af tilhængerne. Det er så sandt, så sandt, hvis man er superbureaukrat.

Læs reportagen side 20-21

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik