Kære Henrik

DU VED, at Ekstra Bladet sætter dig højt. Det har bl.a. resulteret i, at vi har været på barrikaderne for at skabe opbakning til dit helt naturlige krav om at blive tituleret konge.

Derfor blev vi lidt vemodige, da dronningen nytårsaften brutalt og uden varsel erklærede, at nu ville du gå på pension.

Den havde vi ikke set komme – men for os er du stadigvæk konge.

VI HAR FULD forståelse for, at du ikke længere gider traske i hælene på din kone eller stå i skyggen af din ældste søn.

Som 81-årig har man lov til at trække sig tilbage og lade andre tage slæbet. Det tærer på kræfterne at give så mange håndtryk, og fysikken tåler ikke længere anstrengende snoreklip.

Men der er lige det med apanagen.

VI HAR SVÆRT ved at forsvare, at du stadigvæk får otte skattefrie millioner om året, når du ikke længere gider bestille noget.

Vi kan fortælle dig, at ude i virkeligheden – på arbejdsmarkedet – gælder den regel, at når man lader sig pensionere, så bortfalder ens arbejdsindkomst. Undtaget er dog ministre og direktører, som forgyldes i en overgangsperiode.

I EN TID, hvor regeringen skærer hårdt ned på dagpenge, kontanthjælp, boligydelse og meget andet, sender dine otte millioner et forkert signal.

Mange af dine undersåtter finder det besynderligt, at du stadigvæk har behov for at lade en hofchef, en sekretariatschef og to fuldmægtige varte dig op, når du fremover vil bruge det meste af tiden på at skrive digte i dit lønkammer.

Hvad skal en pensioneret konge med et hof, spørger danskerne undrende hinanden over kakkelbordene.

DET SAMME spørgsmål stilles mand og kvinde imellem på Christiansborg, men da et flertal af politikerne er helt vilde med kors og bånd og stjerner, bliver det ikke herfra, din apanage beskæres.

DERFOR VIL VI ydmygt komme med et råd: Meld selv ud, at der sagtens kan pilles et par millioner ud af din apanage, uden at du af den grund tvinges på vand og brød.

Vi kan garantere, at du i så fald bliver mere populær end nogen sinde.

OG SKULLE DET mod forventning blive smalhals sidst på måneden, er vi sikker på, at din kone godt kan overtales til at linde lidt på familieformuen.

Dine otte millioner sender et forkert signal

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Redningsøvelse kan overværes fra kolonihavnen
Lars-Emil bakker op om Vittus
Vittus: Jeg står ikke alene
Fiskerne raser over nyt skifte af naalakkersuisoq
Fondspenge skal styrke små børns sprog
D: Naalakkersuisut står svækket
sermitsiaq.ag