Lederen

Latterligt hash-stunt

MENS man endnu fejede glasskår op og talte døde i Bruxelles, viste danske politikere sig fra deres mest idiotiske side i går:

SOCIALDEMOKRATERNE og Dansk Folkeparti – de to største partier – gik, helt seriøst, sammen i et fælles angreb på justitsministeren: Han skal stoppe hashhandlen på Christiania. Nu.

KAMPKLÆDTE betjente, ransagninger og konfrontationer alle døgnets 24 timer, indtil handlen er stoppet: Retsordførerne Trine Bramsen (S) og Peter Skaarup (DF) tordnede løs fra morgenstunden med alle de sædvanlige floskler. Politiet skal have flere ’værktøjer’ og smide fløjlshandskerne og bla-bla-bla.

MAN FÅR mindelser om George Bush, når han med bistert blik pustede sig op og lovede bøllebank her og der på kloden. I egne øjne en handlekraftig, stærk mand – i andres en natpotte uden for pædagogisk rækkevidde.

SÅ FARLIGE er S og DF heldigvis ikke.

DET VIRKER bare så himmelråbende uden jordforbindelse netop nu – med terrordrab og millioner af flygtninge lige på vores dørtrin – at begynde at fable om at rydde Pusher Street.

ISÆR da det langtfra er første gang, politikere har bedt om nøjagtigt det samme. Det ER prøvet. Uden godt resultat, andet end at nogle politikere får pudset profilen af.

EN periode får man spredt handlen ud til andre bydele – til beboernes raseri. Til gengæld ser resten af København ikke skyggen af en betjent under kampagnerne.

LIGE SÅ åbenlyst er det, at dansk politi netop i denne tid kører helt nede på fælgene: Grænserne er under pres på grund af flygtninge, og terrortruslen ånder os i nakken.

At forlange langvarig, massiv politiindsats på fristaden i stedet for er rent gak.

JUSTITSMINISTER Søren Pind spurgte også hovedrystende, hvilken af de mere presserende opgaver S og DF ønsker at fjerne betjente fra

MAN kunne samtidig spørge: Hvis det er så herrenemt – hvorfor ryddede Mette Frederiksen så ikke Pusher Street, da hun selv var justitsminister?

Det var ovenikøbet før flygtningekrisen.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Asii overvejer sagsanlæg mod Martha Lund Olsen
Enoksen tager til genmæle i kvote-slagsmål
Mand anholdt efter bombealarm ved Det Hvide Hus
Anonyme Alkoholikere har fået nye lokaler
Skotland giver løsrivelse endnu et forsøg
'Vi skal kunne anmelde uden at afsløre vores identitet'
sermitsiaq.ag