Lederen

Vi er ikke skurkene

FEJLSKUD: I morgen begynder en retssag, som jeg helst havde været foruden. Søfartens Ledere kræver på vegne af de to tidligere gidsler Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn 1 mio. kr. af Ekstra Bladet. Når sagen er endt i byretten, er det ikke mindst, fordi søfolkene er blevet ualmindelig dårlig vejledt af deres fagforening Søfartens Ledere.

DET HER er en sag, som for længst kunne være løst i mindelighed. Men Søfartens Ledere ville konfrontationen med Ekstra Bladet i et grådigt forsøg på at hive penge ud af os. Evnerne rækker åbenbart ikke til at rejse sag mod de egentlig ansvarlige for, at Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn måtte sidde og rådne op i Somalia i 838 dage, hvilket er længere tid end nogen andre vestlige søfolk.

DE ANSVARLIGE er ikke Ekstra Bladet, men først og fremmest sømændenes rederi, Shipcraft, og den stenrige svenske ejer, John Arne Larsson, der har tjent en formue på våbentransport og andre lyssky forretninger. John Arne Larsson havde pengene til at få Søren og Eddy fri, men var ligeglad med dem og valgte f.eks. midt under gidselsagen i stedet at bruge 50 mio. kr på en ny lystejendom uden for Stockholm. John Arne Larsson har i øvrigt arrogant meddelt, at han ikke har tænkt sig at vidne i byretten, da han holder ferie – i tre måneder!

EKSTRA BLADET har ikke krænket Søren og Eddy gennem vores omtale. Vi har tværtimod hjulpet dem med at komme fri. Det var os, der gennem vores freelance journalist, Nasib Farah, fik forhandlingerne i gang igen, efter de havde stået stille i månedsvis. Det var også Nasib, der arrangerede selve frigivelsen, og det var også os – Ekstra Bladet – der betalte den bil og de personer, der fragtede Eddy og Søren den farefulde vej gennem piratland ned til de danske soldater på stranden ved Somalias kyst og dermed ud i friheden.

DERFOR FØLER vi os også både vrede og indignerede over at blive beskyldt for at have krænket Søren og Eddy. Da de endelig kom hjem, foreslog vi såmænd Søfartens Ledere at lave en indsamling, hvor vi naturligvis selv bidrog. Men det ville Søfartens Ledere ikke.

MAN DER er intet, der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Vi har her på Ekstra Bladet hele tiden ment, at man burde iværksætte en uvildig undersøgelse, der kunne klarlægge, hvorfor Søren og Eddy ikke kom fri efter nogle måneder som alle andre gidsler. Men det har man fra politisk side ikke ønsket. Det var nemmere bare at give Ekstra Bladet skylden. Nu får vi en form for undersøgelse med en byretsdommer for bordenden. Det ser vi frem til. Vi ser frem til, at der kan føres vidner, som afdækker det beskidte spil i kulissen.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
KNR mener Inatsartuts formandskab er på en demokratisk glidebane
Nanook indstillet til fornem musikpris
Randi: Michael var ikke længere en del af gruppen
Café: RAL er ved at tage livet af os
Intern splid hos Demokraterne
Musikskole udvider med dans
sermitsiaq.ag