Ydmyget

MENS KRONPRINS Frederik og kronprinsesse Mary tirsdag sammen med bl.a. sundheds- og ældreminister Sophie Løhde og andre medlemmer af delegationen deltog i en pindemads-seance på den danske ambassade i de brutale bødlers hjemland Saudi-Arabien, blev fem dødsdømte henrettet under den brændende sol.

REJSEN ER et fremstød for dansk erhvervsliv, og kronprinsparret er med for at kaste glans over arrangementet. På trods af at selv Udenrigsministeriets egne undersøgelser fra andre rejser viser, at parrets tilstedeværelse ikke øger salget af noget som helst. Ifølge undersøgelsen snarere tværtimod.

Formentlig har henrettelserne ikke været planlagt for at genere de danske gæster. Men derimod blot en del af landets normale rets-rutine. 69 personer er blevet henrettet i den olierige ørkenstat siden årsskiftet.

DEN NORMALE forklaring på, at Danmark sender kongehuset og ministre med på den slags rejser – ud over forsøget på at sælge noget – er, at kun med dialog kan man påvirke disse lande i demokratisk retning.

MEN SKAL VI IKKE slå fast: Det vil ikke ændre en hujende fis. Saudierne sidder på olien og bruger Koranen som rambuk i alle forhold. Tænk bare på, hvad der foregår i vores egen lille andedam i Grimhøjmoskéen.

DET ER MED god grund, at flere politikere, bl.a. den konservative Naser Khader, der sidder i Udenrigspolitisk Nævn, vil afkræve udenrigsminister Kristian Jensen nogle svar, når han er tilbage på arbejde. Udenrigsministeren lovede inden rejsen, at han bl.a. ville kritisere undertrykkelsen af kvinderne i Saudi-Arabien under besøget. Desværre må der ikke refereres fra møderne i Udenrigspolitisk Nævn, så vi får nok aldrig sandheden at vide.

MEN KRISTIAN JENSEN reagerede hvert fald ikke, mens langt de fleste af værterne under et arrangement nægtede at give hånd til kronprinsesse Mary, der noget forvirret stod tilbage.

Nu må det være nok. Vi har og har haft mange ting at sige kongehuset på. Men vi kan og vil ikke tro, at Frederik og Mary selv har ønsket dette latterlige besøg.

ANSVARET må alene hvile på udenrigsministeren, der har slæbt kronprinsparret med på denne ydmygelses-rejse.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Besøg Malene i Igaliku via computer
Maniitsoq Musikskole sendte afbud
Videnskabsmarch gennemført i Kangerlussuaq
Hvem laver Aasiaats flotteste sneskulptur?
Ordet eskimo er forbeholdt eskimoer
Kitesurfing på grønlandsk isbjerg
sermitsiaq.ag