Kerry: Republikansk valgkampagne er pinlig

I udlandet er folk chokerede over, hvad de hører i den republikanske valgkamp, siger USA's udenrigsminister

  • Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP

Republikanernes kamp om, hvem der vinder nomineringen og bliver partiets præsidentkandidat, har udviklet sig til en pinlig forestilling, der frembringer akavede spørgsmål om, hvorvidt USA er pålideligt og stabilt.

Det siger USA's udenrigsminister, demokraten John Kerry, i et interview på amerikansk tv søndag.

I interviewet fortæller Kerry, at hvor end han rejser hen som udenrigsminister, møder han mennesker der spørger, hvad der dog foregår i USA.

- De kan ikke tro det. Jeg vil mene, at det ikke er forkert at sige, at de er chokerede. De ved ikke, hvilken retning dette sender USA, siger Kerry.

- Det forstyrrer folks følelse af, at der er balance hvad angår vores stabilitet og vores troværdighed, og til en vis grad må jeg sige, at ud fra nogle af de spørgsmål jeg får, og den måde de stilles på, er det tydeligt for mig, at det, der sker, er pinligt for vores land, siger udenrigsministeren.

Kerry blev spurgt til, hvad udlandets indtryk er af den republikanske valgkamp, som blandt andet har budt på forslag om at forbyde muslimer indrejse i USA, overvågning af muslimske naboer og at genindføre brugen af det såkaldte waterboarding - en forhørsmetode, der betragtes som tortur.

Siden tirsdagens terrorangreb i Bruxelles, der kostede 31 mennesker livet, har de to førende republikanere - Donald Trump og Ted Cruz - begge skruet op for retorikken mod muslimer.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Elendig postgang i Sydgrønland
En røgfyldt dag med to fusere og en aflysning
D-kandidat foreslår ny rekrutteringsindsats i Qaasuitsoq
Politimester: I orden at affyre varselsskud
Her er håndboldkvindernes målsætning i Puerto Rico
Dobbelt så mange udenlandske deltagere til Arctic Circle Race
sermitsiaq.ag