New Yorks stenrige eksborgmester dropper præsidentkampen

Multimilliardæren Michael Bloomberg stiller ikke op som selvstændig præsidentkandidat til valget i november

Milliardær, medieiværksætter og tidligere borgmester i New York Michael Bloomberg siger ifølge New York Times, at han ikke stiller op som præsident til november.

Dermed ender han måneders spekulationer om, hvorvidt han ville stille op som selvstændig mod Demokraternes og Republikanernes kandidater.

Bloomberg siger, at han ikke vil risikere, at hans kandidatur fører til, at Donald Trump eller Ted Cruz bliver valgt som præsident i USA.

- Der er en stor risiko for, at mit kandidatur kan føre til, at Donald Trump eller senator Ted Cruz vil blive præsident. Den risiko kan jeg ikke løbe med god samvittighed, siger den 74-årige milliardær i en pressemeddelelse ifølge New York Times.

Netop den mulighed - at Michael Bloombergs kandidatur vil betyde en sejr til Republikanerne - har der længe været skrevet om i amerikanske medier.

Det vurderes nemlig, at den moderate Michael Bloomberg, der har en fortid både som republikaner og demokrat, vil stjæle stemmer fra Demokraternes kandidat. Det vil kunne gøre Republikanerne til sejrherrer i præsidentvalgkampen.

- Donald Trump har kørt den mest splittende og demagogiske kampagne, jeg kan huske. Han spiller på fordomme og frygt, siger Bloomberg ifølge New York Times.

Ted Cruz får heller ikke pæne ord med på vejen af Bloomberg. Milliardæren siger, at Texas-senatoren "lefler på immigrationsspørgsmålet".

Michael Bloomberg var borgmester i New York City i perioden 2002 - 2013.

Han var oprindeligt medlem af Demokraterne, men skiftede til Republikanerne, da han i 2001 stillede op som borgmester i New York. Han blev genvalgt som borgmester i 2005.

I 2007 forlod Michael Bloomberg Republikanerne for at blive uafhængig.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Store forhåbninger til Titanium-projekt i Nordgrønland
Brask i nyt luftfartsprojekt
Omfattende eftersøgning efter Birna Brjánsdóttir i gang
Enoksen truer rederier på licensen i tilfælde af hashsmugling
Blod fundet i rød bil
Besætningsmedlemmer sigtet for mord
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen