Republikansk panik: - Hellere Stalin end Trump

Donald Trumps sejrsgang i det republikanske primærvalg har gjort parti-spidserne nervøse

1/2
Næste »

Panikken er brudt ud i Det Republikanske Parti, der kun har kunnet se til, mens rigmanden Donald Trump er rykket tættere og tættere på partiets præsidentkandidatur.

Nu forsøger stærke kræfter i partiet med en koordineret kampagne at spænde ben for Trumps march mod parti-nomineringen, skriver amerikanske medier.

Max Boot, rådgiver for senator Marco Rubio, siger, at han er parat til at stemme imod den republikanske præsidentkandidat for første gang i sit liv, hvis Trump repræsenterer partiet.

- Jeg ville hellere stemme på Josef Stalin, end jeg vil stemme på Donald Trump, siger Boot, der stadig tror på muligheden for at stoppe Trump.

- Jeg vil aldrig nogensinde stemme på ham. Jeg er mere tilbøjelig til at stemme på Hillary Clinton eller Bloomberg, hvis han skulle stille op, siger Max Boot til New York Times.

Mitt Romney var republikanernes præsidentkandidat i 2012, men han tabte til Barack Obama. (Foto: AP) Mitt Romney var republikanernes præsidentkandidat i 2012, men han tabte til Barack Obama. (Foto: AP)  

Se også: Romney: Trump en kvindehader

Den tidligere præsidentkandidat Mitt Romney advarede torsdag mod Trump, som, han mener, er kvindehadsk og uærlig.

- Donald Trump er falsk. Han er en bedrager. Han bedrager den amerikanske offentlighed, siger Mitt Romney i en tale i Utah.

Samtidig oplyser CNN, at Romney har instrueret sine rådgivere til at finde en måde, hvorpå Trump kan stoppes på det republikanske partikonvent i juli.

Romney, der tabte til Barack Obama i 2012, er fokuseret på at forhindre Trump i at vinde de 1237 delegerede, der sikrer nomineringen som den republikanske præsidentkandidat.

Donald Trump har taget der republikanske parti med storm og er ved at sikre sig partiets præsidentkandidatur. (Foto: AP) Donald Trump har taget der republikanske parti med storm og er ved at sikre sig partiets præsidentkandidatur. (Foto: AP)

Delegerede:

Trump: 319

Cruz: 226

Rubio: 110

Kasich: 25

Carson: 8

Antallet delegerede krævet for at vinde: 1237

Kilde: Real Clear Politics

 

GOP 2016 Trump Amerikansk valg 2016 - 3. mar. 2016 Trumps håndlanger hånes

En anden republikansk præsidentkandidat, John McCain, der tabte til Obama i 2008, advarer i en erklæring mod Trumps 'uoplyste og farlige udtalelser' om den nationale sikkerhed.

Donald Trump har svaret igen med, at de to 'tabere' ikke har noget skulle have sagt, eftersom de begge havde chancen men tabte.

Trump kaldte på et vælgermøde torsdag Mitt Romney for en forfejlet kandidat.

- Han tiggede om min støtte (i 2012, red.). Jeg kunne have sagt 'Mitt ned på knæ', og han ville være gået ned på knæ, siger den republikanske frontløber.

Donald Trump kalder Mitt Romney illoyal. (Foto: AP) Donald Trump kalder Mitt Romney illoyal. (Foto: AP)  

GOP 2016 Trump Amerikansk valg 2016 - 2. mar. 2016 Trump-toget buldrer frem

Lige nu virker Trump svært at stoppe. Han vandt senest over sine nærmeste konkurrenter i de fleste af primærvalgene i de 12 delstater, der gik til valg på Super Tuesday.

Han råder over det største antal delegerede og fører ifølge meningsmålingerne i mange af de delstater, der holder primærvalg i de kommende uger.

Det amerikanske præsidentvalg afholdes 8. november.

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Se billeder: Franskmænd vandt sneskulpturfestival
Politiker-debat om overvågning på jobbet
Kun én kommune mod korruption
Kristian Jeremiassen skifter igen politisk spor
Ny grønlænderforening i Fredericia
Besøg Malene i Igaliku via computer
sermitsiaq.ag