Trump triumferer: Det er smukt, når du vinder

Donald Trump vinder republikanernes afstemning i South Carolina. Hos demokraterne slap Hillary Clinton med skrækken

1/2
Næste »

Donald Trump, den omstridte rigmand, tog et stort skridt på vejen mod det republikanske præsidentkandidatur, da han natten til søndag vandt primærvalget i staten South Carolina.

Trump vandt med 32,5 procent af stemmerne foran senatorerne Marco Rubio og Ted Cruz, der hver fik omkring 22,5 procent af stemmerne, viser en optælling hos New York Times.

Da sejren var hjemme, takkede Donald Trump sine tilhængere.

- Der er intet nemt ved at stille op som præsidentkandidat. Det er hårdt, det er beskidt, det er ondt. Det er smukt - når du vinder, er det smukt, siger han.

- Jeg elsker jer. Jeg vil aldrig glemme South Carolina. Lad os nu vinde i Nevada (næste afstemning for republikanerne, red.). Og hente denne sejr hjem, siger han.

52702301.jpg

52702431.jpg

trumppe tweet

Det var den tredje afstemning i det republikanske primærvalg. Mens Ted Cruz vandt afstemningen i Iowa, har Trump fået revanche med sejre i New Hampshire og South Carolina.

Byggekongen har grund til at glæde sig over sejren. Ingen republikaner i nyere tid har vundet New Hampshire og South Carolina uden at blive nomineret til partiets præsidentkandidat.

Jeb Bush skuffede
Mens Trump triumferede, skuffede Jeb Bush fælt med en lunken fjerdeplads og knap otte procent af stemmerne.

Han meddelte kort efter, at han indstiller sin kampagne for at blive USA's næste præsident. Dermed er Bush-dynastiets håb om at se endnu en Bush i Det Hvide Hus kunst.

- Jeg er stolt af den kampagne, vi har kørt for at samle vores land. Men folket i Iowa, i New Hampshire og i South Carolina har talt, lyder det fra en skuffet Bush i en tv-transmitteret tale.

52702319.jpg

Jeb Bush trækker sig

Hos demokraterne er kampen om partiets præsidentkandidatur en dyst mellem Hillary Clinton og Bernie Sanders - og kampen er ved at spidse til.

Hillary Clinton vandt i nat i Nevada en mindre sejr end forventet over Sanders (52,6 – 47,3 procent), der fører valgkamp på partiets venstrefløj. Clinton var dog lettet over sejren.

- Nogle har tvivlet på os, men vi har aldrig tvivlet på hinanden. Denne sejr er til jer, siger Clinton i sin takke tale til tilhængerne i Las Vegas.

52701038.jpg

52701366.jpg 

Hillary Clinton vinder i Nevada

'Vinden i ryggen'
Sanders, der er en selverklæret 'demokratisk socialist', ønskede Hillary Clinton til lykke med sejren.

Han sagde dog, at hans kampagne har 'vinden i ryggen' forud for super-tirsdag 1. marts, hvor vælgere i over et dusin delstater går til stemmeurnerne.

Med Jeb Bushs farvel er der kun fem personer tilbage i republikanernes felt af kandidater. De to sidste er Ohio-guvernør John Kasich og den pensionerede hjernekirurg Ben Carson.

OVERBLIK: Sådan finder partierne i USA deres præsidentbud

De republikanske kandidater

De demokratiske kandidater

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen