Politik

Løkke: Udlændinge skal ikke i luksusfængsel

Kriminelle udlændinge skal sendes hjem til afsoning i udlandet. Vi har været 'hamrende naive', mener Løkke

  • - Vi har simpelthen været hamrende naive i forhold til at tackle den udfordring, kriminelle udenlandske netværk udgør, siger Lars Løkke Rasmussen til Dagbladet Køge.(Foto: Thomas Sjørup)
- Vi har simpelthen været hamrende naive i forhold til at tackle den udfordring, kriminelle udenlandske netværk udgør, siger Lars Løkke Rasmussen til Dagbladet Køge.(Foto: Thomas Sjørup)

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), ønsker et opgør med kriminelle udlændinge, som får lov til at afsone under gode vilkår i danske fængsler.

Kriminelle udlændinge udgør et "kæmpe problem", som vi er nødt til at forholde os realistisk til, siger Lars Løkke Rasmussen til Dagbladet Køge.

- Vi har simpelthen været hamrende naive i forhold til at tackle den udfordring, kriminelle udenlandske netværk udgør, siger Lars Løkke Rasmussen til avisen.

Venstre mener, ligesom de fleste andre af Folketingets partier, at kriminelle udlændinge bør sendes til afsoning i hjemlandet.

Men er det ikke muligt, bør de i det mindste afsone deres straf på anden klasse i danske fængsler, mener Venstres formand.

- Problemet er, at hvis de bliver fanget, er den behandling, de får i danske fængsler, langt over den standard, man finder i østeuropæiske fængsler, ja sågar i deres hverdag, siger Lars Løkke.

Ifølge Venstreformanden er der eksempler på, at kriminelle bander eksempelvis rekrutterer arbejdsløse unge i de baltiske lande til at tage til Danmark for at begå indbrud.

Han peger på Norge som et forbillede, som vi skal lære af i Danmark.

- I Norge har man lavet flere af den slags aftaler med landene i Østeuropa. I Danmark sender vi stort set ingen hjem. Det skal vi have lavet om på, siger Lars Løkke Rasmussen til Dagbladet Køge.

Norge sendte sidste år 52 kriminelle udlændinge til afsoning i hjemlandet. Danmark sendte to.

Det fik Dansk Folkeparti og Venstre til at stille krav til justitsminister Morten Bødskov (S) om at få flere kriminelle udlændinge sendt hjem til afsoning, da partierne for få uger siden diskuterede en flerårig aftale for kriminalforsorgen.

Venstre og Dansk Folkeparti endte med at stå uden for aftalen, som skal skaffe 200 ekstra fængselspladser ved blandt andet at skære i det offentlige tilskud til tandrensning.

Den finansiering afviste Venstre, da partiet samtidig følte sig forbigået i finanslovforhandlingerne.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Mand dømt til forvaring på ubestemt tid
Ny aftale skal sikre Tasiilaq arbejdspladser
Nuuk Imeq's medarbejdere er bekymret for deres fremtid
Birna-mistænkt er nu tiltalt for drab
Skadet Akutaaneq Kreutzmann kan misse slutspillet
Tegner advarer mod egen erotiske udstilling
sermitsiaq.ag