Thatcher-kasserer nægter at have misbrugt børn

Lord Alistair McAlpine slår tilbage mod rygter, der påstår, at han har sexmisbrugt socialt belastede børn

Lord Alistair McAlpine, der fungerede som kasserer for det Konservative Parti under tidligere premierminister Margaret Thatcher, har fredag afvist beskyldninger om, at han i 1970'erne skal have misbrugt adskillige børn seksuelt.

Den 70-årige tidligere kasserer siger, at misinformerede kommentatorer fejlagtigt har nævnt ham som værende den unavngivne pædofile, der i en BBC-dokumentar bliver beskyldt for voldtægt af børn i social omsorg.

Den britiske premierminister, David Cameron, iværksætte i kølvandet på dokumentaren en undersøgelse af sagen. Og Alistair McAlpines navn dukkede i den forbindelse op flere steder på internettet og i de sociale medier.

McAlpine, der i en årrække var en Thatchers nære rådgivere, siger til nyhedsbureauet Reuters, at han ikke længere vil finde sig i mediernes behandling:

- Selv om disse beskyldninger er fuldstændig falske og seriøst æreskrænkende, kan jeg ikke længere acceptere, at udsendelsen og de skrevne medier fastholder deres politik om at bagvaske mig på baggrund af formodninger.

Premierminister David Cameron har bedt de britiske medier om at være påpasselige med ikke at starte en heksejagt.

- Jeg har oplevet, at alle mulige navne bliver kastet rundt. Og så sker der selvfølgelig det, at alle sætter sig ned og begynder at spekulere, siger Cameron.

Lord Alistair McAlpine var kasserer for det Konservative Parti i perioden 1975-1990 og trådte for to år siden ud af det britiske overhus, House of Lords, for at undgå at betale britisk stat.

Britiske medier har de seneste uger rettet stor fokus på en mulig pædofiliring blandt fremtrædende briter, efter at det i oktober blev afsløret, at den tidligere BBC-vært Jimmy Savile havde sexmisbrugt op til 200 mindreårige.

Savile døde i oktober sidste år.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Brugbar elektronik for millioner smides ud
Macron og Le Pen skal kæmpe om præsidentpost
Se billeder: Franskmænd vandt sneskulpturfestival
Politiker-debat om overvågning på jobbet
Kun én kommune mod korruption
Kristian Jeremiassen skifter igen politisk spor
sermitsiaq.ag