Politik

Thatcher-kasserer nægter at have misbrugt børn

Lord Alistair McAlpine slår tilbage mod rygter, der påstår, at han har sexmisbrugt socialt belastede børn

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Lord Alistair McAlpine, der fungerede som kasserer for det Konservative Parti under tidligere premierminister Margaret Thatcher, har fredag afvist beskyldninger om, at han i 1970'erne skal have misbrugt adskillige børn seksuelt.

Den 70-årige tidligere kasserer siger, at misinformerede kommentatorer fejlagtigt har nævnt ham som værende den unavngivne pædofile, der i en BBC-dokumentar bliver beskyldt for voldtægt af børn i social omsorg.

Den britiske premierminister, David Cameron, iværksætte i kølvandet på dokumentaren en undersøgelse af sagen. Og Alistair McAlpines navn dukkede i den forbindelse op flere steder på internettet og i de sociale medier.

McAlpine, der i en årrække var en Thatchers nære rådgivere, siger til nyhedsbureauet Reuters, at han ikke længere vil finde sig i mediernes behandling:

- Selv om disse beskyldninger er fuldstændig falske og seriøst æreskrænkende, kan jeg ikke længere acceptere, at udsendelsen og de skrevne medier fastholder deres politik om at bagvaske mig på baggrund af formodninger.

Premierminister David Cameron har bedt de britiske medier om at være påpasselige med ikke at starte en heksejagt.

- Jeg har oplevet, at alle mulige navne bliver kastet rundt. Og så sker der selvfølgelig det, at alle sætter sig ned og begynder at spekulere, siger Cameron.

Lord Alistair McAlpine var kasserer for det Konservative Parti i perioden 1975-1990 og trådte for to år siden ud af det britiske overhus, House of Lords, for at undgå at betale britisk stat.

Britiske medier har de seneste uger rettet stor fokus på en mulig pædofiliring blandt fremtrædende briter, efter at det i oktober blev afsløret, at den tidligere BBC-vært Jimmy Savile havde sexmisbrugt op til 200 mindreårige.

Savile døde i oktober sidste år.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Mikke Selin
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk