Politik

Skandale: Umuligt for vælger at stemme på Obama

En vælger i USA hævder, at han ikke kunne få lov til at stemme på Barack Obama. Se hans videodokumentation her

1/4
Næste »

En amerikansk vælger, angiveligt fra Pennsylvania, føler sig skandaløst behandlet, efter han tirsdag morgen ikke kunne få lov til at stemme på sin foretrukne præsidentkandidat Barack Obama.

Han hævder at han stemte på en elektronisk stemmemaskine, hvor man trykker på en touch screen, men da han forsøgte at trykke på Obama, markerede den hans stemme ud for republikanske Mitt Romney.

'Som software-udvikler gik jeg straks i gang med fejlfinding. Først troede jeg, at den var gal med kalibreringen, og prøvede at vælge Jill Stein for at få den til at markere Obama. Nix, Jill Stein blev markeret uden problemer', skriver vælgeren på Youtube, hvor han har uploadet en video af situationen.

Læs også:Derefter begyndte han at trykke systematisk på skærmen for at finde ud af, hvor han skulle trykke for at vælge Obama. Men det kunne ikke lade sig gøre, skriver han.

'Jeg spurgte vælgerne på hver sin side af mig, om de havde nogle problemer, og de svarede, at det havde de ikke. Så tilkaldte jeg en frivillig, og fik hende til at se på det. Hun sagde roligt, at 'der er intet at bekymre sig om, det løser sig', og så gik hun tilbage til det, hun var i gang med. Så optog jeg denne video', skriver han.

Se den skuffede vælgers forklaring af episoden på Youtube.

Det er ikke blevet bekræftet fra officiel side, at der er fusk - eller fejl - med stemmemaskineriet, så påstanden om, at det var umuligt at stemme på Obama, står indtil videre for vælgerens egen regning.

Ifølge Huffington Post bliver der rapporteret om lignende problemer flere andre steder i USA - vel at mærke problemer med at stemme på både Obama og Romney - og de kritiserede valgsteder undskylder sig med, at der er problemer med kalibreringen af nogle af stemmemaskinerne.

Den spegede sag minder meget om en satirisk video fra 2008, hvor tegnefilmsfiguren Homer Simpson prøver at stemme på Barack Obama, og ender med at blive slået ihjel af stemmemaskinen.

Så galt gik det dog ikke her.

Se Homer Simpsons fatale møde med en korrupt stemmemaskine her.

Tror du, der foregår fusk under det amerikanske præsidentvalg?

Din stemme er modtaget

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Enoksen tager til genmæle i kvote-slagsmål
Mand anholdt efter bombealarm ved Det Hvide Hus
Anonyme Alkoholikere har fået nye lokaler
Skotland giver løsrivelse endnu et forsøg
'Vi skal kunne anmelde uden at afsløre vores identitet'
Talentfulde kokke jonglerede med grønlandske råvarer
sermitsiaq.ag