Politik

Ekspert: Obama giver et 'mande-knus'

Præsident Obama har hilst på Romney på præcis den samme måde under alle tre debatter. Hvad vil han opnå? Dansk ekspert mener det handler om nærvær og positivitet

  • Ved den tredje debat i nat, havxde Romney lært også at placere sin venstre arm på Obamas højre overarm (Foto: AP)
Ved den tredje debat i nat, havxde Romney lært også at placere sin venstre arm på Obamas højre overarm (Foto: AP)
1/2
Næste »

- Der kan være tale om en slags 'mande-knus'.

Sådan siger Henrik Rasmussen, der er foredragsholder og ekspert i kropssprog og nonverbal kommunikation foruden at være mimiker, artist og klovn, til spørgsmålet om, hvorfor præsident Barack Obama har indledt alle tre debatter med sin republikanske modtander, Mitt Romney, med præcis samme velkomsthilsen.

Læs:

Presidential Debate Politik - 22. okt. 2012 Derfor er Obama på spanden - nattens debat minut-for-minut

Læs:

Presidential Debate Politik - 23. okt. 2012 Tv-seerne: Obama vandt sidste tv-duel Presidential Debate Politik - 23. okt. 2012 Tv-seerne: Obama vandt sidste tv-duel

Præsidenten har, når de to trykker hinandens højre hånd lagt sin venstre på Romneys højre overarm. Hvorfor det? Et udtryk for dominans, et signal om, jeg er størst og stærkest eller hvad?

- Du vil sikkert kunne finde amerikanske kropssprogs-eksperter, der vil udlægge det på den måde, men jeg er ikke sikker på det er korrekt. Jeg tror, man er nødt til at se på, hvordan Obama hilser på andre, hvordan han normalt opfører sig i den situation, siger Henrik Rasmussen til ekstrabladet.dk.

- Men der er jo ikke ret meget, der er overladt til tilfældighederne i sådan en situation?

- Nej, Obama har helt sikkert fået rådgivning, også om hvordan man hilser. Jeg siger bare, at det er ikke sikkert at denne hilsen er 'reserveret' til Romney. Når Obama hilser på f.eks. udenlandske statsledere kan det være på samme måde, at man giver mest mulig kropskontakt og holder øjenkontakten længe. Det er jo væsentlig for at vise nærvær, siger Henrik Ramussen.

- Når du kalder det er 'mandeknus', hvad mener du så med det?

- Der er jo situationer, hvor et knus er upassende. Også i en situation som denne. Ligesom der er mange, især i den ældre generation, der slet ikke bryder sig om at give eller få et knus. De udvikler en anden måde at komme tæt på den man møder, for at vise et positivt signal og måske over noget overskud. Det er givetvis også en del af rådgivningen af Obama at han skal holde kontakten så længe som muligt. Men som sagt er man nødt til at se på, hvordan han optræder i andre sammenhænge før man kan tolke på, hvad han vil opnå præcis i situationen før de vigtige debatter med Romney, mener Henrik Rasmussen.

Se også: Test dig selv: Er du til Obama eller Romney

Læs:

Se også: Dommedagsprofet: En halv million danskere vil døHvad mener du, at Obama og Romneys hilsen er udtryk for - deltag i debatten herunder

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Naalakkersuisut fyrer Henrik Leth i utide
51 - 6 til koalitionen i udvalgsposter
Har hjulpet børnene i 40 år
GE: Ansatte ofre for symbolpolitik
Politiet: ”Børnelokker-sagen er helt ud over normalen”
Stjernespillere klar til spændende slutspil
sermitsiaq.ag