Politik

The Boss og Clinton slår på tromme for Obama

Bruce Springsteen og Bill Clinton prøver i svingstaten Ohio at overbevise folk om at stemme på Barack Obama

  • Foto: AP
Foto: AP

Barack Obama kunne torsdag glæde sig over stjernespækket opbakning i slutspurten af den amerikanske valgkamp op til præsidentvalget 6. november.

Præsidentens valgkampteam havde nemlig hele to jokere i ærmet ved et vælgermøde på gymnasiet Cuyahoga Community College i byen Parma i svingstaten Ohio, hvor Demokraterne håber, at en sejr kan sikre Obama yderligere fire år i Det Hvide Hus.

Bill Clinton, USA's tidligere præsident og en af landets mest populære politikere, indtog scenen med en brandtale om, hvorfor hans partifælle Obama skal genvælges, inden selveste The Boss, rocklegenden Bruce Springsteen, tog over med sin guitar.

- Det er første gang i mit liv, at jeg er opvarmning for Bruce Springsteen. Men jeg er velkvalificeret, for jeg blev født i USA, sagde Clinton med henvisning til Springsteen-hittet "Born in the USA".

De to mænd omfavnede hinanden smilende på scenen til stor jubel for de omkring 3000 primært unge fremmødte, og Bruce Springsteen erkendte at have nerver på.

- Det her er som at gå på lige efter Elvis, lød det fra musikeren, inden han spillede "No Surrender".

Begge optrådte de ved gymnasiemødet i håb om at få lokket førstegangsvælgerne til stemmeurnerne 6. november. Og budskabet var, at Obama har sørget for, at den økonomiske krise ikke er blevet endnu værre og har ramt endnu flere amerikanere.

- Præsidenten har holdt hånden under jer. Nu bliver I nødt til at holde hånden under ham, sagde Clinton ifølge USA Todays netavis ved mødet, hvor han også langede hårdt ud efter Obamas republikanske rival, Mitt Romney.

Bruce Springsteen gav også udtryk for dyb bekymring om, at kløften mellem rige og fattige i USA blot vil blive endnu større, hvis Romney vinder valget.

Det er første gang i valgkampen, at Springsteen slår på tromme for Obama, som han også støttede i valgkampen i 2008.

Tidligere torsdag forklarede rockstjernen på sin hjemmeside, hvorfor han har meldt sig ind i kampen med færre end tre uger tilbage til valget.

- Præsident Obama er vores bedste valg, fordi han har en vision for USA som et sted, hvor vi alle er sammen om det, lød Springsteens begrundelse.

- Vi har brug for en præsident, der har en vision for alle borgere, ikke kun for nogle af dem, fastslog den 63-årige musiker.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Her er håndboldkvindernes målsætning i Puerto Rico
Dobbelt så mange udenlandske deltagere til Arctic Circle Race
IA-borgmester: Siumut fordrejer mine ord
EU-konkurrenter klemmer nordatlantiske flyselskaber
Nyt affaldssystem slår to fluer med et smæk
Valgudspil: 95 procent skal videre efter folkeskolen.
sermitsiaq.ag