Politik

Europæisk terrorist dræbt af drone

Stod bag flere vellykkede og mislykkede terrorhandlinger i Europa

  • Ubemandede droner har ifølge hjemmesiden The Long War Journal dræbt 1947 terrorister i Pakistan siden Barack Obama tiltrådte som amerikansk præsident. Foto: AP
Ubemandede droner har ifølge hjemmesiden The Long War Journal dræbt 1947 terrorister i Pakistan siden Barack Obama tiltrådte som amerikansk præsident. Foto: AP

Islamistiske hjemmesider meddeler, at den schweiziske terrorist Moez Garsallaoui er blevet dræbt i Nordwaziristan i Pakistan af en drone, et ubemandet fly. Garssalloui var en nøglefigur i forbindelsen mellem Al-Qaida-organisationer og europæere, der ønskede at gå i hellig krig.

I marts i år myrdede den franske islamist, Mohamed Merah, syv mennesker i Toulouse, herunder tre jødiske skolebørn. De franske myndigheder forsøgte at underspille Merahs forbindelse til Al-Qaida, men han var blevet trænet af Grassaloui i grænseegnene mellem Pakistan og Afghanistan.

283 drone-angreb
Den eftersøgte tyske terrorist, Eric Breiniger, havde også forbindelse til Garsallaoui. Breininger blev dræbt af en drone i 2008. Garsallaoui kaldte sin organisation Jund al Khilafah. Den har bl.a. gennemført angreb i Kasakhstan.

Garsallaoui har haft forbindelse til adskillige terrorister, der har rangeret lige under topledelsen af Al-Qaida, men de fleste er blevet dræbt efter at præsident Barack Obama har optrappet drone-angrebene. I hans præsidenttid har droner angrebet 283 mål i Pakistan. Blandt de dræbte er Al-Qaida-ledere, men også civile.

Hustruen er propagandist
Med Garsallaouis død svækkes restgrupperne af Al-Qaidas bestræbelser på at rekruttere terrorister i Europa. Garsallaouis har tidligere pralet med, hvor mange europæere, han har hvervet.

Den schweiziske terrorist er af tunesisk afstamning. Hans hustru, Malika El Aroud, er kendt som propagandist på internettet.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere