Politik

Her sidder debattens sande vinder

En udfordrende og vedholdene ordstyrer pressede vicepræsidentkandidaterne til at droppe tom snak

  • ABC-journalisten, Martha Raddatz, dikterede med hård hånd slagets gang (Foto: AP)
ABC-journalisten, Martha Raddatz, dikterede med hård hånd slagets gang (Foto: AP)

Der var kamp til stregen i nat dansk tid, da de amerikanske vicepræsidentkandidater, Joe Biden og Paul Ryan, bød hinanden op til dans i en direkte tv-debat.

Og hvem der trak sig sejrrigt ud af debatten, er der delte meninger om blandt analytikere, der peger på, at det formentlig kommer an på, hvor de amerikanske vælgere allerede står politisk.

Men mens der er uenighed om, hvem der trak det længste strå i forhold til at kapre vælgere fra den modsatte lejr, er der til gengæld stor enighed blandt amerikanske medier om, at det var debattens ordstyrer, journalisten Martha Raddatz, der gjorde den bedste figur.

Læs også:

taberen Politik - 4. okt. 2012 Her sidder debattens største taber

Ville stemme på Martha
Da den amerikanske præsident, Barack Obama, i sidste uge tabte stort til præsidentkandidaten Mitt Romney i den første af tre direkte tv-dueller var der samtidig stor enighed om, at den debat også blev tabt af ordstyreren, Jim Lehrer, der leverede så ringe en præstation, at amerikanske medier har stået i kø for at kritisere ham. Ikke mindst fordi, det virkede som om, at Jim Lehrer nærmest ikke var åndeligt til stede, da han skulle styre slagets gang.

Men samme kritik rammer ikke Martha Raddatz. Tværtimod.

- De (Biden og Ryan, red) snakkede gentagne gange fordi hinanden, men Martha Raddatz fra ABC News, pressede begge mænd til på forskellige tidspunkter at forklare sig selv, lyder det i New York Times.

Også Washington Post uddeler ros til ABC-journalisten. De har samlet Twitter-opdateringer, der vurderer hendes præstation.

En skriver, at han ville stemme for, at hun styrer alle de fremtidige debatter, men en anden skriver, at hendes præstation skubber Jim Lehrer mod en tidlig pension.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Mest læste i Nyheder
Hent flere