Politik

Clinton kommer Obama til undsætning

I en ny valgreklame advarer Bill Clinton, at republikanerne kun vil gøre de økonomiske problemer værre

  • Der er intet, der kan forene Barack Obama og Bill Clinton som den republikanske præsidentkandidat Mitt Romney. (Foto: AP)
Der er intet, der kan forene Barack Obama og Bill Clinton som den republikanske præsidentkandidat Mitt Romney. (Foto: AP)
1/3
Næste »

Se Bill Clinton i valgvideoen 'Clear Choice' i bunden af artiklen.

-----------

Venskabet har ikke altid været det bedste, men Bill Clinton stiller alligevel op i en ny valgreklame, der støtter præsident Barack Obamas genvalg til Det Hvide Hus.

I reklamen slår Clinton et slag for Obamas økonomiske vision for USA. Han siger, at den republikanske præsidentkandidat, Mitt Romney, kun vil gøre problemerne værre.

- Republikanernes plan er at skære skatten for de højeste indkomster og mere deregulering. Det var årsagen til, at vi overhovedet endte i disse problemer.

- Præsident Obamas plan er at genopbygge Amerika fra bunden, investere i innovation, uddannelse og jobtræning. Det virker kun, hvis vi har en stærk middelklasse, siger Clinton i valgvideoen og tilføjer:

- Sådan var det, da jeg var præsident. Vi er nødt til at holde fast i hans plan.

Læs: Anholdt for dødstrusler mod Obama

Læs: Her er verdens mest magtfulde kvinder

Bill Clinton er den bedste talsperson, Obama kan drømme om. Mens Clinton var præsident i USA i 1990'erne, var der fuld beskæftigelse, styr på budgetterne og middelklassen stortrivedes.

De sidste fire år er det gået den stik modsatte vej. En ny rapport fra Pew Research Center viser, at middelklassen er blevet fattigere og mindre under præsident Obama.

Alligevel holder Obama et snævert, men stabilt, forspring i meningsmålingerne forud for præsidentvalget i november. En ny måling i avisen New York Times viser desuden, at Obama fører i nøglestater som Ohio og Florida, der ventes at kunne afgøre valget.

Se valgreklamen med Bill Clinton:

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere