Politik

Obama anklages for bin Laden-pral

- Hr. præsident, du dræbte ikke Osama bin Laden. Det gjorde Amerika, lyder budskabet i ny valgreklame

  • Barack Obama beskyldes for uretmæssigt at tage taget æren for operationen, som dræbte terrorlederen Osama bin Laden. (Foto: AP)
« Forrige
Barack Obama beskyldes for uretmæssigt at tage taget æren for operationen, som dræbte terrorlederen Osama bin Laden. (Foto: AP)
1/2
Næste »

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

En gruppe tidligere amerikanske elitesoldater har erklæret krig mod præsident Barack Obama, som de mener, har taget hele æren for missionen, der dræbte al-Qaeda-lederen Osama bin Laden.

– Hr. præsident, du dræbte ikke Osama bin Laden. Det gjorde Amerika. Det amerikanske militær dræbte Osama bin Laden. Du gjorde det ikke, siger den tidligere Navy Seal Ben Smith i en kortfilm, som er blevet offentliggjort på gruppens hjemmeside opsecteam.org.

OPSEC-gruppen oplyser, at den er en partiuafhængig organisation, der kræver en uvildig undersøgelse af en række lækager, som gruppen mener, Det Hvide Hus står bag.

Trods påstanden om partipolitisk uafhængighed, står flere prominente republikanere bag gruppen, heriblandt tidligere Navy Seal, Scott Taylor, en republikaner, som forsøgte at blive valgt til Kongressen i 2010.

Obama fremhæver ved vælgermøder sin udenrigspolitiske erfaring og har heller ikke undladt at påpege, at han er den øverste ansvarlige for operationen, som kostede Osama bin Laden livet.

Men det vil ikke være første gang, at en tilsyneladende militær styrke bliver fremstillet som en karaktermæssig svaghed. Den demokratiske præsidentkandidat John Kerry så sine vinderchancer fordufte i 2004, da en gruppe ekssoldater såede tvivl om hans militærtjeneste i Vietnam.

OPSEC-gruppen råder ifølge Reuters over en million dollar, der skal bruge til at producere valgreklamer i nøglestater som Virginia, Florida, Ohio, Colorado, North Carolina og Nevada.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk