Politik

Obama angriber Romneys nye makker

Obama-lejren retter massiv kritik mod republikanernes vicepræsidentkandidat, Paul Ryan

  • Mitt Romney og hans vicepræsidentkandidat, 42-årige Paul Ryan, ved et vælgermøde i Waukesha, Wisconsin. (Foto: AP)
Mitt Romney og hans vicepræsidentkandidat, 42-årige Paul Ryan, ved et vælgermøde i Waukesha, Wisconsin. (Foto: AP)
1/4
Næste »

USA's præsident, Barack Obama, stempler Mitt Romneys nyudnævnte vicepræsidentkandidat, den 42-årige kongresmand Paul Ryan, som republikaneres 'ideologiske leder' - og det er ikke ment som et kompliment.

– Jeg vil gerne ønske Paul Ryan til lykke. Jeg byder ham velkommen til valgkampen. Han er en velartikuleret talsmand for Romneys vision. Men det er en vision, jeg er lodret uenig i, siger Obama ved et vælgermøde i Chicago søndag aften.

Mitt Romney, den republikanske præsidentkandidat, overraskede mange, da han lørdag præsenterede Paul Ryan som sin running mate. Men Obama-kampagnen havde allerede støbt kuglerne til et opgør med Ryan, som er én af de største politiske stjerner på den amerikanske højrefløj.

Ryan har blandt andet lagt navn til et omdiskuteret budgetforslag, som ifølge demokraterne vil afskaffe populære sociale programmer, der hjælper de ældre og fattige. Ryan siger, at han vil skære i budgettet for at undgå, at USA går bankerot.

Obama-lejren siger, at Ryan er ligeglad med middelklassen og kun tænker på de rige.

– Med Mitt Romneys hjælp vil Ryan skære i investeringer, som skal få vores økonomi til at vokse - alt sammen mens de giver skattelettelser til de rige, skriver Obamas kampagnechef, Jim Messina, i pressemeddelelse.

Læs: Romney-bommert: Gør sin makker til præsident

Samtidig lancerer Obama-kampagnen en ny hjemmeside med titlen 'The Go Back Team', der spiller på Romney-lejrens eget slogan 'The Comeback Team'.

Ryan, der er energisk, smilede og kunne gå for at være én af Romneys fem sønner, har allerede tilført kampagnen ny energi.

Da Mitt Romney og Paul Ryan i aftes holdt vælgermøde i staten Wisconsin, som Ryan har repræsenteret i Kongressen i 14 år, var cirka 10.000 tilhængere mødt frem – og det er ny rekord for Romney.

Det amerikanske præsidentvalg afholdes den 6. november.

Paul Ryan
  • Paul Ryan, 42, født og opvokset i Janesville, Wisconsin, hvor han stadig bor med konen Janna og tre børn
  • Han blev valgt til Repræsentanternes Hus i 1998, hvor han har markeret sig med konservative synspunkter og en skarpsleben sparekniv
  • Han er formand for budgetudvalget og har lagt navn til en omstridt budgetplan, der vil skære i sociale programmer og bruge pengene på skattelettelser

Læs også

kommentarer

Der er lukket for nye kommentarer til denne artikel.

Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere