Kina: Århundredets retssag afgjort på én dag

Kort proces: Drabstiltalte Gu Kailai, der er gift med tidligere politisk superstjerne, har fået afgjort sin skæbne

  • Gu Kailai, 53, er her filmet i retten i Hefei i Kina, hvor hun var tiltalt for at have dræbt en britisk forretningsmand. (Foto: AP)
Gu Kailai, 53, er her filmet i retten i Hefei i Kina, hvor hun var tiltalt for at have dræbt en britisk forretningsmand. (Foto: AP)

Retssagen mod den 53-årige Gu Kailai, der er anklaget for giftmord på den britiske forretningsmand Neil Heywood, er slut efter bare én dag bag lukkede døre i retten i den kinesiske by Hefei i det østlige Kina.

En talsmand for domstolen oplyser til BBC News, at Gu Kailai 'ikke nægtede sig skyldig' i anklagen om, at hun dræbte Heywood i 2011. Dommen vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt.

Gu Kailai er gift med Bo Xilai, hvis kometagtige karriere i kinesisk politik fik en brat ende med skandalen omkring Heywoods død. Xilai er ikke selv anklaget i sagen.

Gu, der er en prominent advokat og er blevet sammenlignet med den tidligere amerikanske førstedame Jackie Kennedy, risikerer dødsstraf i sagen.

Skandalen rullede, efter at Neil Heywood sidste år blev fundet død på et hotelværelse i Chongqing i det sydvestlige Kina, hvor Bo Xilai var leder af det kommunistiske parti.

Ifølge anklageskriftet har Gu Kailai forklaret, at hun dræbte Heywood, fordi han skulle have truet hendes søn på livet i forbindelse med et påstået økonomisk mellemværende.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere