Politik

Obama i familie med første slave

Slægtsforskere har gravet dybt i Barack Obamas stamtræ

  • Præsident Obama, der lige nu kæmper for genvalg til Det Hvide Hus, nedstammer fra den første amerikanske slave, hævder slægtsforskere. (Foto: AP)
« Forrige
Præsident Obama, der lige nu kæmper for genvalg til Det Hvide Hus, nedstammer fra den første amerikanske slave, hævder slægtsforskere. (Foto: AP)
1/2
Næste »

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

USA’s præsident, Barack Obama, nedstammer fra én af de allerførste amerikanske slaver, viser en undersøgelse af slægtsforskningsportalen Ancestry.com.

Og mest overraskende er det nok, at det er Barack Obamas hvide mor fra Kansas og ikke hans sorte far fra Kenya, der er i familie med slaven John Punch.

John Punch arbejdede under kolonitiden som tjener i staten Virginia, men efter et flugtforsøg i 1640 blev han idømt livsvarigt slaveri. Historikere har tidligere dokumenteret, at Punch var den første sorte slave i kolonien, der senere blev til USA.

Punch fik børn med en hvid kvinde, og parrets børn blev derfor født i frihed, oplyser Ancestry.com, der har gravet dybt i de historiske dokumenter.

Det betyder, at præsident Obama nedstammer fra det første kendte, amerikanske sort-hvide par.

- Bunch-familien (Punch blev med tiden til Bunch, red.) fortsatte i de følgende generationer med at gifte sig med hvide, siger slægtsforsker Joseph Shumway.

Det har tidligere været fremme, at Barack Obama har irske rødder, hvilket affødte et besøg i landsbyen Moneygall i Irland, hvor hans tiptipoldefar stammede fra.

Tidligere undersøgelser af Obamas stamtræ viser også, at han er i familie med folk som investor Warren Buffett, Sarah Palin og ekspræsident George W. Bush.

Hvis man bare graver længe nok...

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk