Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
Politik

Obama i familie med første slave

Slægtsforskere har gravet dybt i Barack Obamas stamtræ

  • Præsident Obama, der lige nu kæmper for genvalg til Det Hvide Hus, nedstammer fra den første amerikanske slave, hævder slægtsforskere. (Foto: AP)
Præsident Obama, der lige nu kæmper for genvalg til Det Hvide Hus, nedstammer fra den første amerikanske slave, hævder slægtsforskere. (Foto: AP)
1/2
Næste »

USA’s præsident, Barack Obama, nedstammer fra én af de allerførste amerikanske slaver, viser en undersøgelse af slægtsforskningsportalen Ancestry.com.

Og mest overraskende er det nok, at det er Barack Obamas hvide mor fra Kansas og ikke hans sorte far fra Kenya, der er i familie med slaven John Punch.

John Punch arbejdede under kolonitiden som tjener i staten Virginia, men efter et flugtforsøg i 1640 blev han idømt livsvarigt slaveri. Historikere har tidligere dokumenteret, at Punch var den første sorte slave i kolonien, der senere blev til USA.

Punch fik børn med en hvid kvinde, og parrets børn blev derfor født i frihed, oplyser Ancestry.com, der har gravet dybt i de historiske dokumenter.

Det betyder, at præsident Obama nedstammer fra det første kendte, amerikanske sort-hvide par.

- Bunch-familien (Punch blev med tiden til Bunch, red.) fortsatte i de følgende generationer med at gifte sig med hvide, siger slægtsforsker Joseph Shumway.

Det har tidligere været fremme, at Barack Obama har irske rødder, hvilket affødte et besøg i landsbyen Moneygall i Irland, hvor hans tiptipoldefar stammede fra.

Tidligere undersøgelser af Obamas stamtræ viser også, at han er i familie med folk som investor Warren Buffett, Sarah Palin og ekspræsident George W. Bush.

Hvis man bare graver længe nok...

Læs også

Der er lukket for nye kommentarer til denne artikel.

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Uroen fortsætter
Redningsøvelse for fuld udblæsning
Olieeventyr sættes for alvor på vågeblus
Derfor blev Henrik Leth fyret
Filmen 'Inuk' vises i Italien
D vil fortsat ikke udpege medlem til forfatningskommission
sermitsiaq.ag