Hollywood-stjerne sender kæmpecheck til Obama

Batman-aktuelle Morgan Freeman støtter præsident Obamas genvalg med millioner

Morgan Freeman, der selv har spillet rollen som amerikansk præsident, siger, at han er stolt over at støtte Barack Obama. (Foto: AP)
Morgan Freeman, der selv har spillet rollen som amerikansk præsident, siger, at han er stolt over at støtte Barack Obama. (Foto: AP)

Skuespiller Morgan Freeman er den seneste Hollywood-stjerne, der har givet en million dollar - cirka seks millioner kroner - til en gruppe, der støtter præsident Barack Obamas genvalg til Det Hvide Hus.

Den Oscar-vindende filmstjerne, der er aktuel i Batman-filmen 'The Dark Knight Rises', siger, at han stolt over at støtte Obama.

– Præsident Obama har leveret en fantastisk indsats under nogle historisk vanskelige omstændigheder. Jeg er stolt over at støtte dem, der forsvarer ham, siger 75-årige Freeman i en pressemeddelelse.

Morgan Freeman har sendt checken til gruppen Priorities USA Action - en såkaldt Super PAC, der kan modtage ubegrænsede pengebeløb og føre kampagne på vegne af en kandidat.

Tv-komikeren Bill Maher har tidligere doneret en million dollar til Obama-gruppen, mens komiker Chelsea Handler, instruktør Steven Spielberg og DreamWorks-direktør Jeffrey Katzenberg alle har doneret store pengebeløb til gruppen.

Trods pengeindsprøjtningen fra Hollywood halter Obama-gruppen langt efter en lignede gruppe, der støtter den republikanske rival, Mitt Romney.

Restore Our Future-gruppen har foreløbig indsamlet 81.5 millioner dollar - fire gange så meget som Obama-gruppen - takket være millionbidrag fra en række af Wall Streets topspekulanter.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen