Politik

Hollywood-stjerne sender kæmpecheck til Obama

Batman-aktuelle Morgan Freeman støtter præsident Obamas genvalg med millioner

  • Morgan Freeman, der selv har spillet rollen som amerikansk præsident, siger, at han er stolt over at støtte Barack Obama. (Foto: AP)
Morgan Freeman, der selv har spillet rollen som amerikansk præsident, siger, at han er stolt over at støtte Barack Obama. (Foto: AP)

Skuespiller Morgan Freeman er den seneste Hollywood-stjerne, der har givet en million dollar - cirka seks millioner kroner - til en gruppe, der støtter præsident Barack Obamas genvalg til Det Hvide Hus.

Den Oscar-vindende filmstjerne, der er aktuel i Batman-filmen 'The Dark Knight Rises', siger, at han stolt over at støtte Obama.

– Præsident Obama har leveret en fantastisk indsats under nogle historisk vanskelige omstændigheder. Jeg er stolt over at støtte dem, der forsvarer ham, siger 75-årige Freeman i en pressemeddelelse.

Morgan Freeman har sendt checken til gruppen Priorities USA Action - en såkaldt Super PAC, der kan modtage ubegrænsede pengebeløb og føre kampagne på vegne af en kandidat.

Tv-komikeren Bill Maher har tidligere doneret en million dollar til Obama-gruppen, mens komiker Chelsea Handler, instruktør Steven Spielberg og DreamWorks-direktør Jeffrey Katzenberg alle har doneret store pengebeløb til gruppen.

Trods pengeindsprøjtningen fra Hollywood halter Obama-gruppen langt efter en lignede gruppe, der støtter den republikanske rival, Mitt Romney.

Restore Our Future-gruppen har foreløbig indsamlet 81.5 millioner dollar - fire gange så meget som Obama-gruppen - takket være millionbidrag fra en række af Wall Streets topspekulanter.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Kristian Jeremiassen skifter igen politisk spor
Ny grønlænderforening i Fredericia
Besøg Malene i Igaliku via computer
Maniitsoq Musikskole sendte afbud
Videnskabsmarch gennemført i Kangerlussuaq
Hvem laver Aasiaats flotteste sneskulptur?
sermitsiaq.ag