Politik

Hollywood-stjerne sender kæmpecheck til Obama

Batman-aktuelle Morgan Freeman støtter præsident Obamas genvalg med millioner

  • Morgan Freeman, der selv har spillet rollen som amerikansk præsident, siger, at han er stolt over at støtte Barack Obama. (Foto: AP)
Morgan Freeman, der selv har spillet rollen som amerikansk præsident, siger, at han er stolt over at støtte Barack Obama. (Foto: AP)
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Skuespiller Morgan Freeman er den seneste Hollywood-stjerne, der har givet en million dollar - cirka seks millioner kroner - til en gruppe, der støtter præsident Barack Obamas genvalg til Det Hvide Hus.

Den Oscar-vindende filmstjerne, der er aktuel i Batman-filmen 'The Dark Knight Rises', siger, at han stolt over at støtte Obama.

– Præsident Obama har leveret en fantastisk indsats under nogle historisk vanskelige omstændigheder. Jeg er stolt over at støtte dem, der forsvarer ham, siger 75-årige Freeman i en pressemeddelelse.

Morgan Freeman har sendt checken til gruppen Priorities USA Action - en såkaldt Super PAC, der kan modtage ubegrænsede pengebeløb og føre kampagne på vegne af en kandidat.

Tv-komikeren Bill Maher har tidligere doneret en million dollar til Obama-gruppen, mens komiker Chelsea Handler, instruktør Steven Spielberg og DreamWorks-direktør Jeffrey Katzenberg alle har doneret store pengebeløb til gruppen.

Trods pengeindsprøjtningen fra Hollywood halter Obama-gruppen langt efter en lignede gruppe, der støtter den republikanske rival, Mitt Romney.

Restore Our Future-gruppen har foreløbig indsamlet 81.5 millioner dollar - fire gange så meget som Obama-gruppen - takket være millionbidrag fra en række af Wall Streets topspekulanter.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Kim Vangkilde
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk