Politik

Regeringen dropper sukkerafgift

De Radikale var selv med til at vedtage den udskældte sukkerafgift, men nu vil partiet alligevel give den sparket

  • Nu dropper regeringen sukekrafgiften (Foto: Thomas Sjørup)
Nu dropper regeringen sukekrafgiften (Foto: Thomas Sjørup)

Den omdiskuterede afgift på sukker, som regeringen sammen med Enhedslisten har vedtaget at indføre fra 1. januar 2013, står til at blive skrottet. Det skriver Politiken fredag.

Gennem hele 2012 har der lydt konstante advarsler fra især erhvervslivet om at indføre afgiften, der skal indbringe statskassen 1,3 milliarder kroner årligt. Nu vil Det Radikale Venstre endegyldigt have beslutningen rullet tilbage.

LÆS OGSÅ:

Se også: Fedt- og sukkerafgifter rammer enlige mødre

- For os har kongstanken været, at det ikke kun handlede om at kradse en milliard kroner ind fra producenter og forbrugere, men at sukkerafgiften skal have en sundhedsmæssig effekt.

- Og jeg kan ikke se for mig, at den rette model findes, siger den radikale skatteordfører, Nadeem Farooq, til Politiken.

Afskaffelsen af sukkerafgiften sætter gang i en ny politisk kamp om det økonomiske hul, som afgiften efterlader. I Enhedslisten har gruppeformand Per Clausen et klart krav, hvis Enhedslisten skal med på idéen.

- Vi er helt indstillet på at fjerne sukkerafgiften. Men finansieringen skal klart betales af folk med høje indkomster. Det er en måde, hvorpå vi kan rette op på skaderne efter skatteaftalen, siger Per Clausen til Politiken.

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) er på ferie og kan derfor ikke kommentere sagen.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere