Politik

Måling: Obama og Romney ligger side om side

Republikanernes kandidat Mitt Romney er et mulehår foran Barack Obama i ny meningsmåling

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Der ligner en tæt afgørelse ved præsidentvalget i USA den 6. november. I den seneste meningsmåling fra New York Times ligger republikaneren Mitt Romney foran præsident Barack Obama. Indregnes den statistiske usikkerhed, er der tale om et dødt løb.

Mitt Romney får opbakning fra 45 procent af vælgerne i den nye måling, mens 43 procent foretrækker den siddende præsident.

Romneys forspring på to procentpoint ligger indenfor den statistiske fejlmargen, så han kan ikke føle sig sikker på at sejre. Men målingen er alligevel opsigtsvækkende, fordi det er første gang Romney tager teten.

Nyhedsbureauet AFP påpeger, at 55 procent af vælgerne nu er utilfredse med Barack Obamas håndtering af USA's økonomiske problemer, mens kun 39 procent synes godt om præsidentens indsats.

Obama rejste torsdag til Florida, der historisk regnes for en af de vigtigste svingstater. Det er i den slags stater, hvor ingen af kandidaterne kan føle sig sikker på at vinde, at valget afgøres.

Målinger i 12 delstater, blandt dem Florida, har vist en opbakning til begge kandidater på 46 procent. Politiske observatører tror, at udviklingen på arbejdsmarkedet i USA de næste måneder kan få afgørende betydning for udfaldet af valget.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Mette Fleckner
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk