Politik

Sherif: Kodesystem afslører Obamas fødselsattest

Kontroversiel amerikansk sherif siger, at han nu kan bevise, at præsident Obamas fødselsbevis er en forfalskning

  • Arizona-sherif Joe Arpaio siger på et pressemøde, at han har beviser for, at Obama har forfalsket sit fødselsbevis. (Foto: AP)
Arizona-sherif Joe Arpaio siger på et pressemøde, at han har beviser for, at Obama har forfalsket sit fødselsbevis. (Foto: AP)
1/4
Næste »

Præsident Barack Obamas fødselsbevis er uden tvivl en forfalskning.

Det siger Arizona-sherif Joe Arpaio, der har foretaget en efterforskning af spørgsmålet, der længe har optaget konspirationsteoretikere på den amerikanske højrefløj.

De såkaldte ’birthers’ mener, at Obama ikke er berettiget til at være præsident i USA, fordi han er født i Kenya, hvor hans afrikanske far kom fra.

Obamas mor var hvid amerikaner, og myndighederne på Hawaii har gentagne gange erklæret, at der er dokumentation for, at Obama er født på øen, der er en amerikansk delstat.

Men 'birtherne' fastholder, at der er tale om en konspiration, der skal skjule sandheden om Obamas fødested.

I marts gik republikaneren Joe Arpaio - også kendt som 'USA's skrappeste sherif' - ind i sagen. Han sendte flere af sine folk til Hawaii for at se nærmere på sagen.

Og nu er der ikke længere tvivl, konkluderer Arpaio på et pressemøde: Fødselsbeviset, som Obama offentliggjorde i april 2011, er en computerfremstillet forfalskning.

Afsløret af kodesystem
Sheriffens nye beviser handler blandt andet om et kodesystem på fødselsattesterne, som i Barack Obamas tilfælde ikke harmonerer med, at han skulle være født på Hawaii.

– Vi er overbeviste om, at vi kan bevise, at dette dokument er manipuleret. Vi mener ikke, at dokumentet kan tåle et kritisk eftersyn, siger Arpaios højre hånd, Mike Zullo, ifølge tv-stationen KPHO.

– Vis os mikrofilmen (med den originale attest, red.). Hvor befinder mikrofilmen sig? På Hawaii eller i sundhedsministeriet? Hvorfor så hemmelighedsfuld, tilføjer Arpaio, der er kendt for at tvinge sine fanger til at gå i lyserødt undertøj.

Sylter sager om børnesex
Demokraterne i Arizona mener, at Arpaios undersøgelse kun har til formål at aflede opmærksomheden fra, at hans sherifkontor har syltet over 200 sager om sexmisbrug af børn af mexicansk afstamning.

Samtidig ligger Joe Arpaio i direkte krig med Obama-administrationen på grund af hans uortodokse metoder, hårdhændede håndtering af indsatte og skrappe fortolkning af indvandrerloven.

Obama-administrationen har ikke kommenteret Arpaios anklager.

Birthers-kontroversen:

En gruppe konspirationsteoretikere kaldet 'birthers' mener, at USA's præsident, Barack Obama, i virkeligheden slet ikke født i USA, og derfor kan han ikke være amerikansk præsident. Hans fødselsattest fra Hawaii er falsk, for Obama er i virkeligheden født i Kenya, lyder beskyldningerne. Obama har offentliggjort sit fødselsbevis og myndighederne på Hawaii har flere gange garanteret ægtheden, men det har ikke stoppet birtherne

Seneste Ekstra Bladet job

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu: Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk