Politik

Sherif: Kodesystem afslører Obamas fødselsattest

Kontroversiel amerikansk sherif siger, at han nu kan bevise, at præsident Obamas fødselsbevis er en forfalskning

  • Arizona-sherif Joe Arpaio siger på et pressemøde, at han har beviser for, at Obama har forfalsket sit fødselsbevis. (Foto: AP)
Arizona-sherif Joe Arpaio siger på et pressemøde, at han har beviser for, at Obama har forfalsket sit fødselsbevis. (Foto: AP)
1/4
Næste »

Præsident Barack Obamas fødselsbevis er uden tvivl en forfalskning.

Det siger Arizona-sherif Joe Arpaio, der har foretaget en efterforskning af spørgsmålet, der længe har optaget konspirationsteoretikere på den amerikanske højrefløj.

De såkaldte ’birthers’ mener, at Obama ikke er berettiget til at være præsident i USA, fordi han er født i Kenya, hvor hans afrikanske far kom fra.

Obamas mor var hvid amerikaner, og myndighederne på Hawaii har gentagne gange erklæret, at der er dokumentation for, at Obama er født på øen, der er en amerikansk delstat.

Men 'birtherne' fastholder, at der er tale om en konspiration, der skal skjule sandheden om Obamas fødested.

I marts gik republikaneren Joe Arpaio - også kendt som 'USA's skrappeste sherif' - ind i sagen. Han sendte flere af sine folk til Hawaii for at se nærmere på sagen.

Og nu er der ikke længere tvivl, konkluderer Arpaio på et pressemøde: Fødselsbeviset, som Obama offentliggjorde i april 2011, er en computerfremstillet forfalskning.

Afsløret af kodesystem
Sheriffens nye beviser handler blandt andet om et kodesystem på fødselsattesterne, som i Barack Obamas tilfælde ikke harmonerer med, at han skulle være født på Hawaii.

– Vi er overbeviste om, at vi kan bevise, at dette dokument er manipuleret. Vi mener ikke, at dokumentet kan tåle et kritisk eftersyn, siger Arpaios højre hånd, Mike Zullo, ifølge tv-stationen KPHO.

– Vis os mikrofilmen (med den originale attest, red.). Hvor befinder mikrofilmen sig? På Hawaii eller i sundhedsministeriet? Hvorfor så hemmelighedsfuld, tilføjer Arpaio, der er kendt for at tvinge sine fanger til at gå i lyserødt undertøj.

Sylter sager om børnesex
Demokraterne i Arizona mener, at Arpaios undersøgelse kun har til formål at aflede opmærksomheden fra, at hans sherifkontor har syltet over 200 sager om sexmisbrug af børn af mexicansk afstamning.

Samtidig ligger Joe Arpaio i direkte krig med Obama-administrationen på grund af hans uortodokse metoder, hårdhændede håndtering af indsatte og skrappe fortolkning af indvandrerloven.

Obama-administrationen har ikke kommenteret Arpaios anklager.

Birthers-kontroversen:
En gruppe konspirationsteoretikere kaldet 'birthers' mener, at USA's præsident, Barack Obama, i virkeligheden slet ikke født i USA, og derfor kan han ikke være amerikansk præsident. Hans fødselsattest fra Hawaii er falsk, for Obama er i virkeligheden født i Kenya, lyder beskyldningerne. Obama har offentliggjort sit fødselsbevis og myndighederne på Hawaii har flere gange garanteret ægtheden, men det har ikke stoppet birtherne

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Her er nyuddannede politibetjente
Tele-Post har fået stjålet 76 mobiltelefoner
Malik Berthelsen nu også formelt borgmester
Lars-Emil Johansen: En utæmmelig ener - nu i bogform
Ny naalakkersuisoq i arbejdstøjet
Usikkert om Ane Hansen kan fortsætte i forfatningskommissionen
sermitsiaq.ag