Politik

Hans Engell: Det ender med en Johanne-model

Forhandlingerne mellem Venste og regeringen om skatteudspil er brudt sammen. Det ender med en aftale med Enhedslisten ifølge Hans Engell

  • Hans Engell vurderer, at der kommer en skatteaftale på plads med Enhedslisten i løbet af et par dage. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Hans Engell vurderer, at der kommer en skatteaftale på plads med Enhedslisten i løbet af et par dage. (Foto: Thomas Lekfeldt)

- Vi nærmer os et sammenbrud. Venstre afviser regeringens skatteudspil og regeringen afviser Venstres. det kan aldrig komme til at gå godt. De står simpelthen for langt fra hinanden. Desuden har Venstre ingen intensioner om at hjælpe regeringen med en aftale. For dem går det jo rigtig godt, lyder det fra politisk kommentator Hans Engell.

Læs mere:

Related content

- Min vurdering er, at forhandlingerne bryder definitivt sammen i dag eller i morgen. Derefter vil Enhedslisten sætte sig til bordet. Vi ved, der allerede har været underhåndsaftaler i gang, så alt tyder på, at de ender med en aftale i løbet af et par dage.

Krav fra Johanne
Hans Engell mener ikke, at Johanne Schmidt-Nielsen og co. vil nøjes med at acceptere, at man piller regulering af overførselsindkomsterne ud.

- Regeringens problem er, at de ved, at alle Enhedslistens forslag koster flere milliarder, så det bliver spændende at se, hvordan de bliver enige, siger Hans Engell.

Flytter ikke vælgere
Når det kommer til vælgernes opbakning, så vil en aftale med Enhedslisten glæde S og SFs vælgere. Men S skal ikke håbe på, at de får flere stemmer af den grund.

- Det vil ikke flytte på vælgertilslutningen på nuværende tidspunkt. Og det står jo stadig skidt til. Regeringen glæder sig bare til at få aftalen i hus, så de kan komme på sommerferie. Der satser de på, at de kan komme til kræfter igen. Desuden er de helt sikkert opmærksomme på, at vælgerne er ved at puste badedyrene op og tage ud at rejse. De har tankerne andre steder end på politik, så det kommer ikke til at flytte det helt store.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Slut for GOG
Partii Naleraq vil afskaffe personaleboligerne
Stine Bosse: Alle skal med
Tupaarnaq på vej til international berømmelse
Berømt schweizisk klatrer fundet død på Mount Everest
Forfatning om to til tre år
sermitsiaq.ag