Politik

Romney på charmetur i Obama-land

Mitt Romney på bustur i stater, som stemte på Barack Obama ved sidste præsidentvalg. Det håber Romney at lave om på

  • Mitt Romney er optimistisk med hensyn til sine vinderchancer ved valget i november. (Foto: AP)
Mitt Romney er optimistisk med hensyn til sine vinderchancer ved valget i november. (Foto: AP)
1/3
Næste »

Mens præsident Barack Obama er til G20-topmøde i Los Cabos, Mexico, har hans republikanske udfordrer, Mitt Romney, begivet sig ud på en bustur gennem fem delstater, der alle stemte på Obama ved præsidentvalget i 2008.

Romney, 65, kom mandag til Janesville, Wisconsin, hvor han sagde, at præsidenten var skyld i det økonomiske morads, som lige nu plager USA og resten af verden.

– Vi ender lige som Europa, hvis præsident Obama får yderligere fire år i Det Hvide Hus, siger Mitt Romney, der er tidligere forretningsmand og guvernør for staten Massachusetts.

Romney havde selskab af den konservative Wisconsin-guvernør Scott Walker, der netop har overlevet et forsøg på bliver afsat af fagbevægelsen. I 2008 vandt Obama Wisconsin med 14 procentpoint. Alligevel håber Mitt Romney, at han kan vinde delstaten, der ikke har stemt republikansk siden 1984.

– Jeg tror, at præsident Obama allerede mener, at han har vundet denne stat. Han gik fra start ud fra, at Wisconsin ville støtte ham. Men ved I hvad? Vi vinder Wisconsin! Vi vinder Det Hvide Hus, siger Romney ifølge Politico.

Læs: Ups! Romney laver pinlig stavefejl

Læs: Sådan undgik Romney Vietnam-krig

Janesville-vælgermødet var det eneste, som Romney holdt i Wisconsin. Han er rejst videre til Iowa og vil slutte sin tourné i Michigan tirsdag. Han var i weekenden i Pennsylvania og Ohio, hvor han brugte mere tid på at charmere vælgerne.

De landsdækkende meningsmålinger tyder på dødt løb mellem de to rivaler. Men valget vil reelt blive afgjort i en håndfuld svingstater. Ohio og Iowa er et par af de stater, der ventes at komme til at afgøre præsidentvalget.

Lunkent opsving
Mitt Romney satser på, at det lunkne økonomiske opsving og en ledighed på over otte procent vil hjælpe ham på valgdagen. Og Romney har allerede vist, at han er en formidabel pengeindsamler.

I sidste måned indsamlede Romneys kampagne 76,8 millioner dollar, mens Obama-kampagnen 'kun' fik 60 millioner dollar i kassen. Hvis Romney fortsætter med at overgå Obama i pengejagten, vil det give den republikanske udfordrer en fordel i valgkampen. Hovedparten af de indsamlede penge bruges på kampagnelønninger, valgmateriale og reklamer på tv, radio og internettet.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere