Total koks i meningsmålingerne

Tre meningsmålinger i dag stritter i alle retninger

Lars Løkke og Helle Thorning-Schmidt kan selv vælge, hvilke meningsmålinger, de tror på. Og grine eller græde. (Arkivfoto)
Lars Løkke og Helle Thorning-Schmidt kan selv vælge, hvilke meningsmålinger, de tror på. Og grine eller græde. (Arkivfoto)

Rødt flertal? Nedsmelter de konservateive?

Tre meningsmålinger i dag giver tre forskellige svar. Berlingske.dk har netop offentliggjort en meningsmåling, som giver rekord-fremgang for Socialdemokraterne. De får 31,3. Det højeste i Helle Thorning-Schmidts tid som S-formand. Dermed sikrer hun et solidt rødt flertal.

Men tidligere i dag offentliggjorde Politiken en Megafon-måling, som gav blåt flertal for første gang i mange måneder. Det skyldes først og fremmest, at Løkke hiver 24,3 procent af stemmerne hjem til Venstre.

Læs analysen: Valgnerver på Borgen

Samme Megafon-måling giver de konservative en total nedtur. Partiets får kun 4,8 procent af stemmerne.

De konservative står også til nedsmeltning i en måling fra Greens, offentliggjort i Børsen. Her får de kun 4,5 procent af stemmerne. Greens måling giver også rødt flertal.

Men de konservative slipper mere nådigt i Gallups måling. Her får Lene Espersen 6 procent.

På Christionsborg læses alle målingerne med nervøs interesse. Men også med et smil. For hvad kan man konkludere efter dagens målingerne: At de ikke alle kan have ret.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen