Politik

Cuba raser over 'Call of Duty'

Cuba protesterer over videospil, hvor missionen går ud på at dræbe Fidel Castro, som i virkelighedens verden har været mål for utallige attentatforsøg. Se tv-klip fra spillet her.

  • Videoen kan desværre ikke vises
1/5
Næste »

Cuba fordømmer et nyt videospil, hvor amerikanske specialstyrker skal prøve at likvidere revolutionshelten Fidel Castro.

Cubas statsmedier mener, at videospillet 'Call of Duty: Black Ops' forsøger at 'legitimere drab og attentater i underholdningens navn'.

Samtidig synes hjemmesiden Cubadebate, at det er ironisk, at et videospil forsøger at opnå, hvad amerikanske regeringer ikke har evnet i virkelighedens verden i årtier.

Ifølge Cubadebate har Fidel Castro overlevet mere end 600 attentatforsøg under sine 50 år ved magten i det kommunistiske land.

Men hverken forgiftede blyanter eller eksploderende cigarer kunne tage livet af Castro, der i en alder af 84 år stadig er leder af det cubanske kommunistparti.

Castro trådte af helbredsmæssige årsager tilbage som præsident for den caribiske østat for to år siden. Hans bror, Raul Castro, er nu landets præsident.

'Call of Duty: Black Ops' er netop udkommet på markedet i USA og ventes at blive årets mest solgte videospil.

En del af spillet foregår under den Kolde Krig i Cubas hovedstad Havana, hvor missionen går ud på at dræbe den cubanske revolutionsleder.

'Call of Duty: Black Ops' er det syvende spil i serien og er udviklet af den amerikanske spiludvikler Treyarch. Forgængeren 'Call of Duty: Modern Warfare 2' indtjente mere end én milliard dollar.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere