Politik

Bitter Romney: Derfor vandt Obama

Mitt Romney mener, at præsident Obama lokkede sin tilhængere til stemmeurnerne med 'gaver'

  • Mitt Romney mener, at han har forklaringen på sit nederlag ved præsidentvalget i sidste uge: Præsident Obama havde været gavmild med gaverne til de sorte, unge og latinoerne. (Foto: AP)
Mitt Romney mener, at han har forklaringen på sit nederlag ved præsidentvalget i sidste uge: Præsident Obama havde været gavmild med gaverne til de sorte, unge og latinoerne. (Foto: AP)

Mitt Romney mener, at han tabte det amerikanske præsidentvalg i sidste uge, fordi præsident Barack Obama bestak de traditionelle demokratiske vælgergrupper med 'store gaver'.

- I hvert eneste tilfælde var de (demokraterne, red.) meget gavmilde med gaver til disse grupper, siger Mitt Romney i en telekonference med donorer ifølge New York Times.

Romney, en tidligere republikansk guvernør, mener, at Obama sikrede sig et flertal af stemmerne ved kynisk overbudspolitik, der appellerede til de sorte, latinoer og unge vælgere.

- Med hensyn til de unge mennesker, for eksempel, var nedskrivning af renten på studielån en stor gave, siger han.

- Gratis prævention var et stort hit blandt unge kvinder, fortsætter han og tilføjer, at Obamas sundhedsreform var med til at lokke sorte og latinoer til stemmeurnerne.

Obama blev støttet af 93 procent af de sorte, 71 procent af latinoerne og 60 procent af de unge i alderen 18 til 29 år. Romney fik til gengæld opbakning fra 59 procent af de hvide vælgere, viser exit polls fra tv-stationen CNN.

I den 20 minutter lange telekonference gav Mitt Romney udtryk for, at han var dybt skuffet over nederlaget - men stolt over, at hans kampagnemaskine indsamlede 900 millioner dollar (cirka 5,5 milliarder kroner) til valgkampen.

- Det kan måske hjælpe en fremtidig kandidat, hvilket - bare for at gøre det klart - ikke vil være mig, siger han.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Twitter-investorer kigger langt efter de gode nyheder
Rapport: Sats på skalrejer og drop landingspligt
Naalakkersuisut fyrer Henrik Leth i utide
51 - 6 til koalitionen i udvalgsposter
Har hjulpet børnene i 40 år
GE: Ansatte ofre for symbolpolitik
sermitsiaq.ag