Politik

Obama: Voldtægt er voldtægt

Republikansk kongresmand skaber problemer for Mitt Romney med voldtægtsudtalelse

  • Præsident Barack Obama mener ikke, at politikerne skal blande sig i, om kvinder vil have en abort. (Foto: AP)
Præsident Barack Obama mener ikke, at politikerne skal blande sig i, om kvinder vil have en abort. (Foto: AP)
1/4
Næste »

Selv om den republikanske præsidentkandidat, Mitt Romney, var hurtig til at fordømme en partifælles skandaløse udtalelse om voldtægtsofre, vil Obama-lejren ikke lade rivalen slippe så let.

Obama-kampagnen forsøger at knytte Romney og hans vicepræsidentkandidat, Paul Ryan, til et ekstremt synspunkt om, at kvinder ikke bør have mulighed for abort, selv om graviditeten skyldes voldtægt.

Striden skyldes et tv-interview, hvor den republikanske kongresmand Todd Akin påstod, at kvinder ikke bliver gravide, hvis det sket som følge af en ’rigtig’ voldtægt.

- Så vidt jeg ved fra læger, så sker det sjældent. Hvis det er en legitim voldtægt, har kvindekroppen måder at forsøge at stoppe graviditeten på, lød Akins argument for, hvorfor kvinder under ingen omstændigheder bør have mulighed for at få en abort.

Mitt Romney tog straks afstand fra Akins udtalelse og tilføjede, at han støtter muligheden for abort i tilfælde af voldtægt.

Men så nemt går det ikke, mener Obamas spindoktor, David Axelrod. Han siger, at Akins udtalelse afslører, hvordan republikanerne i virkeligheden tænker.

- Paul Ryan (Romneys vicepræsidentkandidat, red.) har arbejdet med Akin omkring lovgivning, der havde til formål at forbyde abort i tilfælde af voldtægt, påpeger Axelrod i et interview med Huffington Post.

Samtidig slår præsident Obama fast, hvorfor han er tilhænger af fri abort.

- Voldtægt er voldtægt. Akins udtalelse illustrerer, hvorfor vil ikke skal have en gruppe politikere, hvor af hovedparten er mænd, til at foretager sundhedsmæssige beslutninger på vegne af kvinderne.

En holdning, som et flertal af de amerikanske kvinder deler.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere