Politik

- Romney værre end Sarah Palin

Dommen er hård efter Mitt Romneys rundrejse til tre allierede

  • Mitt Romneys rundrejse til tre lande havde til formål at vise hjemmefronten, at han er parat til at overtage tøjlerne i Det Hvide Hus. (Foto: AP)
Mitt Romneys rundrejse til tre lande havde til formål at vise hjemmefronten, at han er parat til at overtage tøjlerne i Det Hvide Hus. (Foto: AP)
1/2
Næste »

Mitt Romneys første, store udlandsrejse som præsidentkandidat blev en fadæse for den 65-årige republikaner, der kæmper for at vippe Barack Obama af pinden ved præsidentvalget i USA i november.

Mitt Romney havde valgt at besøge England, Israel og Polen, fordi han mener, at de tre allierede har fået den kolde skulder af præsident Obama. Men hans forsøg på at klinke skårene kiksede allerede på førstedagen. Her fornærmede han briterne ved at antyde, at de ikke kunne løfte OL-opgaven.

– Det er svært at vide, hvordan det vil gå, og der har været visse foruroligende ting, sagde Romney i et interview, der straks udløste ramaskrig hos den samlede britiske presse.

Cameron langer ud
– Han er værre end Sarah Palin, lød overskriften hos avisen The Times med henvisning til den tidligere amerikanske vicepræsidentkandidat, der blev kendt for sine mange verbale svipsere.

Den britiske premierminister, David Cameron, var også pikeret. Han sagde, at det er en større udfordring at afvikle De Olympiske Lege i metropolen London end 'midt i ingenting' - en henvisning til Vinterlegene i Salt Lake City, som Romney stod i spidsen for i 2002.

Kulturelt overlegne?
Romney fortsatte sin charmetur til Israel, hvor han friskt erklærede, at Israel har en højere BNP end de palæstinensiske selvstyreområder, fordi Israel er ’kulturelt overlegen’. Det vakte harme hos palæstinenserne.

– Det er en racistisk udtalelse, og denne mand forstår ikke, at den palæstinensiske økonomi ikke kan nå sit potentiale, fordi der er en israelsk besættelsesmagt, siger Saeb Erakat, toprådgiver for den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas.

Obama-kampagnen er hurtige til at håne Romney.

– Er der overhovedet noget som helst ved Romneys konstante brølere, der giver tillid til, at han kan lede den amerikanske udenrigspolitik, spørger Obamas spindoktor David Axelrod på Twitter.

Læs også

kommentarer

Der er lukket for nye kommentarer til denne artikel.

Vis kommentarer

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere