Politik

Irak beder sine borgere forlade Syrien

Syrien har udleveret ligene af to omkomne irakiske journalister til Iraks myndigheder - borgerkrigen udvikler sig, mens verdenssamfundet fortsat prøvet at finde sine ben

  • Himlen over Damaskus viser, hvor de seneste kampe finder sted. (Foto: Jiang Tieying/Photoshot)
Himlen over Damaskus viser, hvor de seneste kampe finder sted. (Foto: Jiang Tieying/Photoshot)
1/3
Næste »

Ligene af to irakiske journalister, som har mistet livet i Syriens hovedstad Damaskus under det, som nu benævnes borgerkrigen, er blevet overgivet til irakerne.
Læs:

Se også: Røde kors: Nu er der krig i Syrien

De to lig blev afleveret til irakerne ved al-Waleed-grænseovergangen mandag aften, oplyser brigadegeneral Qassim al-Dulaimi fra den irakiske hærs tropper tæt ved grænsen til Syrien.

Generalen oplyser, at det er ukendt, hvornår og hvordan de to journalister mistede livet. De er identificerede ved hjælp af deres pressekort.

Rejs hjem, alle sammen
Den ene, Ali Juburi, var redaktør på en ugeavis, mens den anden, Falah Taha, var freelance reporter. Der har ikke i de seneste dage været kampe i Jaramana-forstaden, hvor deres lig blev fundet, selv om der gennem de seneste tre dage har været voldsomme kampe mellem syriske regeringstropper, støttet af kamphelikoptere, og oprørere.

Den Bagdad-baserede organisation Journalists' Freedom Observatory advarer irakiske journalister om ikke at rejse ind i nabolandet. Det sker samtidig med, at den irakiske regering opfordrer alle irakere, som befinder sig i Syrien, til straks at rejse hjem for at undgå den stadig stigende vold i det borgerkrigshærgede land.

Det internationale samfund snakker
Og det sker også samtidig med, at repræsentanter for det internationale samfund forsøger at nå til enighed om, hvordan man kan få løst op for den ulykkelige konflikt i det gamle, mellemøstlige kulturland.
Læs:

Se også: Syrien: Blodet flyder i Damaskus

FN's generalsekretær Ban Ki-moon mødes med Kinas præsident Hu Jintao, mens FN's særlige Syrien-mægler, Kofi Annan, igen forsøger at få Rusland til at presse Syriens ledere til at indstille kamphandlingerne. Annan har haft møde med Ruslands udenrigsminister Sergei Lavrov og skal senere mødes med præsident Vladimir Putin. Lavrov har beskyldt Vesten for afpresning i forbindelse med forsøg på at gå vedtaget en ny FN-resolution, som vil åbne for brug af militær magt over for Syrien.

Udenrigsminister i flygtningelejr
Kina, Rusland og Iran er de lande, som med størst styrke har støttet Syriens præsident Bashar al-Assad i hans kamp imod de kræfter, som ønsker et nyt og mere demokratisk styre i landet.

Storbritanniens udenrisgminister William Hague besøgte i dag syriske flygtninge i en lejr i nabolandet Jordan. Han sagde her, at han ser Kofi Annans bestræbelser som den eneste mulighed for at få afsluttet kamphandlingerne i Syrien.

Mens diplomater og statsledere snakker, siger en talsmand for den syriske oprørshærs overkommando, at 'kampen om befrielsen' af Damaskus er gået i gang. I dag er der voldsomme skudvekslinger i centrum af hovedstaden og i flere andre bydele.

- Sejren er nær, siger talsmanden, som bebuder, at kampene vil vare ved, indtil hovedstaden er erobret.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Mand dømt til forvaring på ubestemt tid
Ny aftale skal sikre Tasiilaq arbejdspladser
Nuuk Imeq's medarbejdere er bekymret for deres fremtid
Birna-mistænkt er nu tiltalt for drab
Skadet Akutaaneq Kreutzmann kan misse slutspillet
Tegner advarer mod egen erotiske udstilling
sermitsiaq.ag