Fagforeningsboss kræver grøn vækst

Regeringen gør for lidt for at skabe vækst, mener flere fagforeningsformænd forud for trepartsforhandlingerne

Regeringen forsømmer den grønne vækst i Danmark. Så kontant lyder kritikken fra forbundsformand for landets største fagforening 3F, Poul Erik Skov Christensen, forud for de kommende trepartsforhandlinger.

- Hvis vores medlemmer og den danske befolkning skal forstå, hvorfor de skal arbejde mere, skal der være arbejdspladser til dem.

- Det er der ikke i dag med den høje ledighed. Det har afgørende betydning for os, at regeringen sætter gang i vækst og efterspørgsel i Danmark og efter danske varer, siger Poul Erik Skov Christensen.

Det er især på det grønne område, Poul Erik Skov Christensen efterlyser handling. Selv om regeringen i april indgik en bred energiaftale til 3,5 milliarder kroner, mener Poul Erik Skov Christensen, at regeringen satser for lidt på grøn vækst.

- Der skal også gang i eksporterhvervene. Regeringen kunne være friskere og investere i nye teknologiområder.

- Det kan være anden generation af bioætanol, som giver arbejdspladser i Udkantsdanmark. Det kan være bølgeenergi eller eksport af vores store viden om havvindmølleparker, foreslår Poul Erik Skov Christensen.

Både formanden for FTF, Bente Sorgenfrey, og FOA's formand Dennis Kristensen bakker ham op. De har begge svært ved at finde væksten i regeringens udkast til kommissorium for trepartsforhandlingerne.

- Det, der skulle sikre, at der bliver job nok, er, at regeringen sparker væksten i gang. Og man skal lede meget efter vækstinitiativer, siger Dennis Kristensen til Information.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Klar opbakning til Kim som Siumut-formand
Aktiv fritid stopper druk
Forsinkelse koster for den nye havn i Nuuk
Her er nyuddannede politibetjente
Tele-Post har fået stjålet 76 mobiltelefoner
Malik Berthelsen nu også formelt borgmester
sermitsiaq.ag