Politik

Obama knuser McCain i ny måling

Meningsmåling viser, at demokraten Barack Obama fører stort over sin republikanske modstander John McCain

Hvis der var præsidentvalg i USA i dag ville demokraternes Barack Obama stå til en overvældende jordskredssejr over republikanernes John McCain. Det viser en ny meningsmåling fra Los Angeles Times og Bloomberg.

Ifølge målingen støtter 49 procent af vælgerne Obama, mens McCain kun får opbakning fra 37 procent. Det giver en føring på 12 procentpoint til den demokratiske præsidentkandidat.

Men hvis de uafhængige kandidater Ralph Nader og libertinernes Bob Barr er på stemmesedlen, står Obama til et forspring på hele 15 procentpoint.

Et demokratisk år
Den nye meningsmåling ligger dermed i tråd med en måling fra nyhedsmagasinet Newsweek, som gav Obama et forspring på 15 procentpoint.

- Det er et demokratisk år. Demokraterne har fordelen, konkluderer valgforsker Susan Pinkus, der står bag undersøgelsen.

McCains svage tal skyldes, at han ikke har erobret den konservative vælgerbase, som i 2000 og 2004 afgjorde præsidentvalget til George W. Bushs fordel.

Kvinder bag Obama
Samtidig rammer Barack Obamas popularitet bredt: Han har godt fat i unge, kvinder, afroamerikanere og alle andre minoritetsgrupper. Desuden siger halvdelen af alle hvide vælgere, at de vil stemme på den sorte kandidat.

En afgørende udvikling bag tallene er, at Hillary Clintons tilhængere har besluttet sig at støtte op om Obama. Kun 11 procent af Clintons vælgere siger, at de vil stemme på McCain.

Målingen viser også, at George W. Bush sandsynligvis kommer til at forlade Det Hvide Hus som den mest upopulære præsident nogensinde: Kun 23 procent af amerikanerne synes, at han gør det godt som præsident.

USA skal den 4. november stemme om, hvorvidt det skal være den 46-årige Illinois-senator Barack Obama eller den 71-årige Arizona-senator John McCain, som skal afløse præsident George W. Bush i Det Hvide Hus

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Vælgermøde: Ikke et ord om de sociale udfordringer i Narsaq
Unge skal lære at starte virksomhed
Se resultater fra drengenes GM i håndbold
D: Hysterisk angreb fra Siumut om Siorarsiorfik-projektet
Anders Samuelsen taler for Danmark og Grønland ved arktisk konference
Tetris kan modvirke post-traumatisk stress
sermitsiaq.ag