Politik

Enhedslistens nye dronning rykker ind

Ny på Borgen: Enhedslistens 23-årige spidskandidat Johanne Schmidt-Nielsen havde første dag på Borgen fredag

  • Johanne Schmidt Nielsen havde første dag på Christianborg fredag. Hendes nye kontor er partifællen Jørgen Arbo-Bæhr dog endnu ikke færdig med at pakke ned.  (Arkivfoto: Jens Dresling)
Johanne Schmidt Nielsen havde første dag på Christianborg fredag. Hendes nye kontor er partifællen Jørgen Arbo-Bæhr dog endnu ikke færdig med at pakke ned. (Arkivfoto: Jens Dresling)

Enhedslistens gamle porcelænsstøber Jørgen Arbo-Bæhr var stadig ved at pakke sine sager sammen, da Johanne Schmidt-Nielsen officielt overtog kontoret på Christiansborg fredag formiddag.

- Jeg skal lige flytte ind. Det er noget med, at man skal vælge malerier og møbler, siger Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen og byder ekstrabladet.dk på økocola i lokalet overfor.

Hun er både ny på Borgen og en af de yngste MF’ere.

Så ung, mente Bent Bendtsen åbenbart, at hun måtte være piccoline. Så før sidste partilederrunde bad han hende hente kaffe.

Bendtsen troede hun var piccoline
- Det siger noget om, at der er behov for at gøre op med billedet af, hvad en politiker er og for at sparke til kønsrollerne. For når Bent Bendtsen sender mig efter kaffe, gør han det jo ikke, fordi han er ond. Men fordi, han ikke kan forestille sig, at jeg er partileder, siger det 23-årige folketingsmedlem.

Før P3’s partilederrunde troede DR-folkene, at Johanne Schmidt-Nielsen var makeup-artist ...

Du har tidligere sagt til mig, at du ville gøre livet surt for Fogh, hvis du kom ind. Kan du overhovedet samarbejde med ham?

- Som udgangspunkt er vi nogle høflige mennesker i Enhedslisten. Men der er jo ikke så meget at blive enige om.

Nævn to politikere fra den blå blok, du ville gå på bar med.

- Jeg kender dem jo ikke ... måske Lars Løkke, tror du ikke, han er meget sjov? Og Connie Hedegaard. Men mest fordi jeg kom til at spilde en kop te ned over hende i partilederruden i P3. Så kan jeg godt give en øl.

Overlad ministerposterne til SF
Når nu Helle kommer til magten, hvilken ministerpost skal du så have?

- Sådan som Socialdemokraternes politik ser ud lige nu, har vi det fint med at skulle stå uden for regeringen. Det med ministerposterne overlader vi til SF.

Hvad er din største frygt for dansk politik?

- Jeg mener det faktisk meget alvorligt, når jeg siger, at det er en katastrofe, at Dansk Folkeparti kan gå frem. Hvis udgangspunktet for de politiske beslutninger, vi træffer, bygger på frygt, så tror jeg ikke, vi træffer de rigtige beslutninger, siger den ny MF'er Johanne Schmidt-Nielsen til ekstrabladet.dk på sin første dag på Borgen.

Johanne Schmidt-Nielsen (Enhedslisten)

Født 1984
Vokset op i et bofællesskab på Fyn, hvor hun boede i 18 år med sin mor.
BA i socialvidenskab fra RUC
Medlem af Enhedslisten siden 2002

Mærkesager: Uddannelse, bedre velfærd, 'stop ensretningen', 'ligestilling nu'.I de kommende uger møder ekstrabladet.dk ti nye MF'ere og byder dem velkommen på Borgen

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Nuuk-krimi hitter i udlandet
Elendig postgang i Sydgrønland
En røgfyldt dag med to fusere og en aflysning
D-kandidat foreslår ny rekrutteringsindsats i Qaasuitsoq
Politimester: I orden at affyre varselsskud
Her er håndboldkvindernes målsætning i Puerto Rico
sermitsiaq.ag