Politik

Mor til tre: Min kæreste bliver nødt til at flytte

For halvandet år siden fik Pernille Overgård fra Fyn en blodprop i hjernen. Hun flyttede sammen med sin kæreste i august, men nu må han flytte fra hende og børnene

1/2
Næste »

Hjælp os: Kommer du i klemme i forbindelse med den nye kontanthjælpsreform? Send os en mail 1224@eb.dk eller sms (1224 alm. takst)

- Situationen er, at jeg ikke bare kan tage et arbejde, for nogle dage kan jeg slet ikke gå på mine ben.

For halvandet år siden fik Pernille Overgård fra Fyn en blodprop i hjernen. Hun flyttede sammen med sin kæreste Søren i august, men nu er hun på kontanthjælp, fordi hun har været syg for længe.

Hun har fået en skjult skelen, som hun undersøges for. Derudover har hun slidgigt i begge hofter.

- Nu har kommunen så lige sendt mig ud at arbejde. Fordi nu skal man jo ud ifølge den ny reform, og der er bare ikke noget at gøre, siger Pernille Overgård.

Hun bliver ramt af gensidig forsørgerpligt, da hendes kæreste Søren lige er begyndt som selvstændigt erhvervsdrivende, og derfor mister hun sin kontanthjælp.

- Jeg kan jo ikke skrive han har en fast indtægt, for den ene måned er der travlt, og den anden måned er der måske ikke travlt. En gang om året skal jeg så sende min årsopgørelse ind, og så vil jeg få et kæmpe smæk, hvis han har tjent for meget, siger Pernille Overgård.

Hun har tre børn fra et tidligere forhold, og de bor sammen med hende og kæresten. Nu står kæresteparret i den situation, at Søren er tvunget til at flytte, for ellers kan han ikke starte sit firma op alligevel.

- Jeg har kun fortalt det til den store, og de bliver selvfølgelig kede af det. De bliver selvfølgelig ramt, for de er jo bange for, at de ikke ser Søren mere.

- Min store datter på ti er påvirket af det, men de små på seks og syv kan ikke forstå det, siger Pernille Overgård.

Familiens budget:

Pernille og Sørens månedlige udgifter: 17.400,-

Pernille og Sørens rådighedsbeløb før reformen: 6.700,-

Pernille og Sørens rådighedsbeløb efter reformen: 1100,-

De mister 5600 kr. i kontanthjælp om måneden i forbindelse med kontanthjælpsreformen

Søren kan ikke starte firma op, og samtidig forsørge Pernille og hendes børn.

Derfor har han pr. 19-12-2013, flyttet sin adresse.

Gensidig forsørgerpligt

Hvis man fra januar 2014 fortsat modtager kontanthjælp - og ikke eksempelvis løn for fleksjob eller ydelse på ressourceforløb - gøres denne afhængig af ens samlevers indkomst - også selv om man ikke er gift.

Dette ventes ifølge tænketanken Kraka at ramme 12.000 danskere. Dermed indføres de samme regler for ugifte kontanthjælpsmodtagere som for gifte. Nemlig: Tjener din samlever mindst det dobbelte af kontanthjælpssatsen, mister du retten til kontanthjælp.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere