Obamas debat-fiasko koster føringen

For første gang i valgkampen indtager Mitt Romney føringen i meningsmålingerne

  • Præsident Barack Obama har haft føringen i den amerikanske valgkamp hele året, men en skidt debat i sidste uge har vendt op og ned på dysten. (Foto: AP)
Præsident Barack Obama har haft føringen i den amerikanske valgkamp hele året, men en skidt debat i sidste uge har vendt op og ned på dysten. (Foto: AP)
1/4
Næste »

Barack Obamas svage indsats i den første tv-debat i det amerikanske præsidentvalg kan have kostet genvalget. Flere meningsmålinger efter debatten i Denver i sidste uge viser massiv fremgang til modkandidaten Mitt Romney.

En meningsmåling fra Pew Reaserch giver republikaneren Mitt Romney 49 procent opbakning, mens demokraten Barack Obama står til 45 procent. I den sidste måling taget før debatten førte Obama med 51 procent mod 42 procent til Romney.

Samtidig viser en måling fra analyseinstituttet Gallup, at Obama har sat sit forspring på fem procentpoint over styr med den blodfattige præstation, der fandt sted for øjnene af 67 millioner vælgere.

Vælgerskredet har næsten neutraliseret Obama føring i et gennemsnit over talrige meningsmålinger hos hjemmesiden Real Clear Politics. Her er Obama forspring reduceret til et halv procentpoint.

Obama er blevet kritiseret for, at han mødte træt og uforberedt op til en tv-debat, der på forhånd var udråbt som Romneys bedste chance for et comeback. Romney leverede til gengæld sit livs bedste politiske præstation.

Læs: Obama rejste over en milliard

Obama har indrømmet, at han kunne have gjort det bedre. I en tale til tilhængerne i Los Angeles komplimenterede Obama musikere som Jon Bon Jovi og Jennifer Hudson, som optrådte ved arrangementet.

- De optræder uden fejl aften efter aften... jeg kan ikke altid selv sige det samme, erkender han.

Se det i tv-klippet over artiklen.

Næste debat mellem de to rivaler finder sted 16. oktober. Denne gang er det udenrigspolitikken, der står på dagsordenen – og ifølge iagttagere kan Obama næppe tåle at tabe denne debat.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Hvem laver Aasiaats flotteste sneskulptur?
Ordet eskimo er forbeholdt eskimoer
Kitesurfing på grønlandsk isbjerg
Ukendt antal udsatte i Danmark
Personlig udvikling på danske efterskoler
Grønlandshavet er verdens losseplads
sermitsiaq.ag