Politik

Obama i front før tv-duel

Tv-debat er Mitt Romneys bedste chance for et comeback til valgkampen, hvor han er sakket bagud

  • USAs præsident Barack Obama har afsat mandag og tirsdag til debattræning på et hotel uden for Las Vegas. Han fører i meningsmålingerne, men et alvorligt fejltrin under tv-debatten kan vende op og ned på valgkampen. (Foto: AP)
« Forrige
USAs præsident Barack Obama har afsat mandag og tirsdag til debattræning på et hotel uden for Las Vegas. Han fører i meningsmålingerne, men et alvorligt fejltrin under tv-debatten kan vende op og ned på valgkampen. (Foto: AP)
1/2
Næste »

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

To dage før den første tv-duel mellem demokraten Barack Obama og republikaneren Mitt Romney holder den siddende præsident et solidt forspring i meningsmålingerne.

Nye tal fra Washington Post viser, at præsident Obama fører med to procentpoint - 49-47 - over den republikanske udfordrer. En anden meningsmåling fra Politico når frem til samme resultat.

Mens de landsdækkende tal viser et tilspidset opgør, er tal fra en række afgørende svingstater, hvor udfaldet på forhånd er svært at spå om, mere positive for Obama.

Han fører i otte ud af ni svingstater, blandt andet i Ohio, Iowa og Florida. Den eneste svingstat, som hælder mest til Romney, er sydstaten North Carolina, som Obama vandt i 2008 (se flere tal hos Real Clear Politics).

Obama behøver blot vinde enkelte af svingstaterne for at sikre sig de 270 valgmænd, som er målstregen i det amerikanske præsidentvalg.

Læs: Mitt Romneys 10 største fejlskud
Læs: Romney har tabt de jødiske stemmer

Tv-debatter har før afgjort det amerikanske præsidentvalg. Bagud på point har Mitt Romney mest at vinde, når rivalerne onsdag aften mødes til den første tv-transmitterede debat i Denver, Colorado.

Romney ventes at være velforberedt og aggressiv, når han går til præsidenten. Hvis han kan ryste Obama, har han chancen for et comeback til valgkampen.

Se galleri: De værste debat-brølere

Obama forsøger at dæmpe forventningerne og fortalte søndag tilhængerne i Las Vegas, at de ikke skal forvente for meget.

- Romney er en god debattør. Jeg er bare OK, siger en sjældent beskeden Obama.

Den første debat mellem Obama og Romney finder sted i Denver på onsdag. De mødes derefter i Hempstead i New York den 16. oktober og i Boca Raton, Florida, den 22. oktober.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Peter Roelsgaard
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk