Politik

Romney må selv betale konens hest

Ann Romney: Min hest har mere klasse i dens hove end en demokraterne i hele kroppen

  • Ann Romneys hobby bliver ikke længere trukket fra selvangivelsen. Foto: AP/Dmetry Lovetsky
Ann Romneys hobby bliver ikke længere trukket fra selvangivelsen. Foto: AP/Dmetry Lovetsky
1/2
Næste »

Nærlæsning af præsidentkandidat Mitt Romneys selvangivelse viser, at han har fjernet et kritikpunkt. I 2010 trak han 4,5 mio. kr. fra i skat som driftsudgifter til hustruens olympiske dressurhest, Rafalca. Det fradrag går ikke igen i 2011.

- I 2011 blev det besluttet, at udgifterne var af personlig karakter, og at de derfor ikke blev opført på selvangivelsen, meddeler Romneys kampagne.

Men Mitt Romney har ikke tilbudt at tilbagebetale fradraget fra 2010. Da var Rafalca åbenbart stadig en forretning i stedet for en personlig udgift i forbindelse med Ann Romneys interesser. Det danske skattevæsen mener heller ikke, at udgifter til sportslige interesser kan trækkes fra. Spørg bare Jesper 'Kasi' Nielsen.

Hyp-hyp for millioner
Kritikken af Ann Romneys dyre hobby på skatteydernes regning har fået hende til at svare hidsigt igen.

- Min hest har mere stil og klasse i dens hove, end demokraterne har i hele kroppen, sagde hun på en fundraiser.

Rafalca er vurderet til noget over 15 mio. kr., hvad der igen har vist forskellen på Romney og den almindelige amerikanere. Da det tyske nyhedsmagasin spurgte ham, om han har været i Tyskland, lød svaret:

- Jeg har været der med min hustru for at købe heste.

Kan få pengene igen
Mitt Romney har svært ved at slippe ud af diskussionen om sin formue. Han har undladt at fratrække et par millioner dollars, som han har ydet til velgørenhed. Flere bloggere gør opmærksom på, at han efter et tabt valg kan møde op hos skattemyndighederne og kræve fradraget bogført.

Det kan være, han kan bruge pengene. Romney har måttet låne sin egen kampagne 20 mio. dollars. Det republikanske parti og de såkaldte Superpacs har masser af penge, men til egne formål. Romney må selv betale sine lønudgifter.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Mest læste i Nyheder
Hent flere