Politik

Bizar Eastwood taler til usynlig Obama

Den gode, den onde og den helt gakkede: Clint Eastwood flopper med amatørteater på det republikanske partikonvent

  • Clint Eastwood tager sig til hovedet, og det gør mange andre også, efter at det amerikanske filmikon leverede en noget tvivlsom skuespiller-præstation i Tampa. (Foto: AP)
Clint Eastwood tager sig til hovedet, og det gør mange andre også, efter at det amerikanske filmikon leverede en noget tvivlsom skuespiller-præstation i Tampa. (Foto: AP)
1/3
Næste »

Hollywood-ikonet Clint Eastwood leverede en bizar forestilling, da han skulle varme forsamlingen op før Mitt Romneys takketale på det republikanske partikonvent i Tampa, Florida.

82-årige Eastwood gjorde ellers en flot entre til tonerne af temaet til den klassiske spaghetti-western 'Den gode, den onde og den grusomme'. Men kæden røg af, da han begyndte at tale til en tom stol, der repræsenterede præsident Barack Obama.

Se hans optræden i tv-klippet over artiklen

- Jeg har hr. Obama siddende her, og jeg skal stille ham nogle spørgsmål, mumler Eastwood og retter opmærksomhed mod stolen.

- Hr. præsident, hvordan håndterer du de løfter, du kom med, da du stillede op som præsident? Hvad siger du til folk?

Men Eastwood afbrød den usynlige præsident.

- Hvad mener du med 'hold mund'. Nu er det min tur, insisterer filmstjernen og fortsætter den besynderlige forestilling.

- Hvad vil du have, at jeg siger til hr. Romney, spørger Eastwood og svarer selv:

- Nej, det kan jeg ikke sige til ham.

- Det kan han ikke gøre ved sig selv. Du er fuldstændig vanvittig. Du er snart lige så slem som Biden, siger Eastwood i en præstation, som næppe indbringer en Oscar.

Overskygger Romney
Clint Eastwoods optræden truer med helt at overskygge Mitt Romneys tale til konventet, der fandt sted en time senere og blev vist i bedste sendetid på amerikansk tv.

Demokraterne var i hvert fald hurtige til at gribe fat i episoden. Obamas vicekampagnechef, Stephanie Cutter, twettede ét ord:

- Wow!

Og med henvisning til at Eastwood havde improviseret på talerstolen, konstaterede den republikanske valgstrateg Mike Murphy tørt:

- Det viser bare, hvorfor skuespillere altid skal holde sig til et manuskript.

Du kan se hele den 11 minutter lange tale her

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen