Politik

Måling: Dødt løb mellem Obama og Romney

Barack Obama og rivalen Mitt Romney får begge 43 procents opbakning i en ny meningsmåling.

Seneste Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Republikaneren Mitt Romney ligger side om side med USA's præsident, Barack Obama, i en ny måling, der kommer samtidig med, at Republikanerne formelt har peget på Mitt Romney som deres præsidentkandidat ved valget.

Målingen giver Obama og Romney hver 43 procent af stemmerne.

Den er foretaget samtidig med, at det republikanske partikonvent finder sted i Florida, og Romney og hans vicepræsidentkandidat, Paul Ryan, har fået en del omtale i medierne i disse dage.

Mandag viste Ipsos-målingen, at Obama havde et forspring på fire procentpoint. Tirsdag var det svundet ind til to, og onsdag lå han og Romney side om side.

- Der er en bevægelse i retning af Romney, hvilket der traditionelt sker ved et konvent, siger Julia Clark fra analyseinstituttet Ipsos.

- Det er ikke meget, og forandringen sker gradvist, men den har bevæget sig i de seneste par dage, siger hun.

De partikonventer, hvor præsidentkandidaterne formelt udpeges, plejer at give kandidaterne en lille stigning i meningsmålinger, fordi konventerne er en god mulighed for at få deres politiske budskaber ud til vælgerne.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik