Totalt til grin: Ledige sendes på discountkurser

Ekstra Bladets agenter afslører: Regeringens særlige håndholdte hjælp består af discount-kurser, som ikke kvalificerer de ledige til job

  • Videoen kan desværre ikke vises
1/2
Næste »
Regeringens store akut-plan virker ikke. Den skulle ellers redde de cirka 23.000 arbejdsløse, som frem til 1. juli falder ud af dagpengesystemet.

Men de arbejdsløse bliver ikke mere kvalificerede efter at have været igennem beskæftigelsesminister Mette Frederiksens (S) særlige og ’håndholdte’ akuthjælp. De kurser, som kan opkvalificere de ledige, er nemlig for dyre til, at kommunerne og jobcentrene vil betale for dem.

Det viser Ekstra Bladets optagelser med akut-agenter, som dokumenterer sagsbehandlernes ærlige mening og handling på skjulte optagelser.

Må højst koste 3500 kr.
Ekstra Bladet har udstyret akut-agenter, der står til at falde ud af dagpengesystemet, med mikrofon, så de kan optage samtalerne med sagsbehandlerne.

Vores første akut-agent - Akutagent 1 - møder op til samtale hos sin rådgiver med et kursus, som ifølge jobcentrenes egen jobportal er særdeles fornuftigt og velegnet.

Det er et kursus i programmering, hvor man lærer helt konkret og praktisk programmering. Og lige præcis den kvalifikation mangler akut-agenten ifølge jobportalen jobnet.dk for, at han kan besætte et job som tv-tilrettelægger.

Men før akut-agenten overhovedet når at fortælle, hvad kurset hedder, understreger sagsbehandleren, at det højst må koste 3500 kr. om ugen.

Hør Akutagent 1’s møde med sagsbehandleren i klippet ovenover.

SE OGSÅ TV-LEDEREN: Derfor går vi undercover i dagpengeland

Sådan gjorde vi
Ekstra Bladet har sløret identiteten og stemmerne på akut-agenterne og de involverede i samtalerne. Navnene på akut-agenterne er således opdigtede.

Det skyldes, at vi ønsker at dokumentere, at systemet og den politiske løsning ikke virker – og at der derfor ikke er noget formål med at identificere enkeltpersoner.

Men Ekstra Bladet kender naturligvis de enkelte akut-agenters sande identitet.

Vi begyndte optagelserne i slutningen af januar over hele landet, men for at skjule identiteten på akut-agenter og sagsbehandlere, nævner vi ikke specifikke tidspunkter og steder.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere