Enhedslisten presser Folkebevægelsen mod EU

For første gang vil Enhedslisten stille op til Europaparlamentet. Partiet står til syv procent af stemmerne

Seneste Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

De højest profilerede folketingspolitikere i Enhedslisten går nu i brechen for at ændre partiets hidtidige samarbejde med Folkebevægelsen mod EU, skriver Politiken onsdag.

Politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen, gruppeformand Per Clausen, finansordfører Frank Aaen og gruppenæstformand Pernille Skipper vil for første gang i partihistorien have deres parti på stemmesedlen ved næste års europaparlamentsvalg - med et tilbud til folkebevægelsen om et valgforbund.

- Det er den eneste måde, vi kan være sikre på, at EU-modstanden, der er baseret på et solidarisk grundsynspunkt, kan blive repræsenteret i Europaparlamentet, siger Per Clausen til Politiken.

Folkebevægelsens nuværende medlem af Europaparlamentet, Søren Søndergaard, stiller ved næste folketingsvalg op for Enhedslisten og vil derfor ikke tage offentligt tage stilling i sagen, skriver Politiken.

Men uanset hvad stemmer han på folkebevægelsen ved det kommende EP-valg.

- Den mulighed for at samle en bred EU-modstand på et ikke-fremmedfjendsk grundlag vil ikke være der, hvis folkebevægelsen ikke er der, siger Søren Søndergaard til Politiken.

Ifølge en Megafonmåling ville syv procent af danskerne stemme på Enhedslisten til Europaparlamentet, hvis der var valg i morgen, og partiet stillede op. Ved EP-valget i 2009 fik Folkebevægelsen mod EU 7,7 procent, hvilket lige nøjagtigt rakte til et mandat.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik