DF Ungdom: Luk RUC

Debatten om SU'en kører i øjeblikket - Dansk Folkepartis ungdom vil have lukket Roskilde Universitetscenter og en række humanistiske uddannelser

  • DF Ungdom vil lukke RUC (Foto: Jens Dige / Polfoto)
DF Ungdom vil lukke RUC (Foto: Jens Dige / Polfoto)
1/2
Næste »

Skal SU'en skæres et år? Skal SU'en fjernes i sommerferien?

Debatten raser i øjeblikket - og nu har Dansk Folkepartis Ungdom meldt sig på banen, efter at den tidligere vismand Jan Rose Skaksen har forslået, at man skal differenciere SU'en, alt efter om en uddannelse er samfundsgavnlig. DF Ungdom tager den et skridt længere: Luk RUC.

LÆS:

Se også: Kontroversielt forslag: Skær SU'en til jobsvage studier

- I DF Ungdom er vi enige med Jan Rose Skaksen i, at samfundet er gået for vidt i at understøtte nogle uddannelser og institutioner, der har mere til fælles med aftenskolehold i pileflet og peddigrør end noget, der kan betegnes som en samfundsrelevant uddannelse. Derfor er vi også klar til at gå videre end vismanden, siger formand for DF Ungdom, Anders Primdahl Vistisen, i en pressemeddelelse.

- Hvis det stod til DF Ungdom, ville vi på stedet lukke Roskilde Universitetscenter, der alle dage med deres ideologiske slagside, lave akademiske standarder og verdensfjerne tilgang til stofområder aldrig er slået igennem, som en etableret uddannelsesinstitution. Ligeledes ville vi lukke størstedelen af de eksotiske humanistiske studier på landets universiteter.

Her nævner DF Ungdom blandt andet 'anvendt filosofi, Art and Technology, den humanistiske bacheloruddannelse, designkultur og økonomi, digital design - it, æstetik og interaktion, dramaturgi, europæisk etnologi, film- og medievidenskab, humanistisk informatik, Information Management, interkulturel pædagogik og arabisk, interkulturel pædagogik og dansk som andetsprog, kultur- og sprogmødestudier, logopædi, musikterapi, performance-design, æstetik og kultur.'

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere