Politisk redaktør: Denne sag kan blive alvorlig for Uffe Elbæk

Kulturminister Uffe Elbæk er igen kommet i politisk modvind. Denne gang er han under anklage for nepotisme

  • Kulturminister Uffe Elbæk er igen kommet i politisk modvind. Denne gang er han under anklage for nepotisme.(Foto: Henning Hjorth)
Kulturminister Uffe Elbæk er igen kommet i politisk modvind. Denne gang er han under anklage for nepotisme.(Foto: Henning Hjorth)

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Kulturminister Uffe Elbæk er endnu engang havnet i noget af et forklaringsproblem. Ifølge DR Nyheder viser dokumenter, at ministeren har brugt 180.000 kroner på middagsselskaber og underholdning på Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK) - et uddannelsessted, hvor han selv tidligere har siddet i bestyrelsen, og hvor hans registrerede partner, Jens Pedersen, er ansat.

En sag, der ifølge DR`s politiske redaktør Uffe Tang, sætter Uffe Elbæk i et dårligt lys.

- Politikere lever af deres habililtet og troværdighed, og når man bliver minister, er der endnu større grund til at være forsigtig med at favorisere. Som minister skal man tænke sig endnu mere om. Derfor kan det komme til at se mærkeligt ud, at man har haft så stor en interesse for et sted, hvor man selv har siddet i bestyrelsen, og hvor ens partners underskrift også er på bilagene, fortæller Uffe Tang til ekstrabladet.dk

Uffe Elbæk har ifølge DR Nyheder holdt flere middage og andre arrangementer på stedet. Det drejer sig blandt andet en middag med kulturudvalget til en pris af 41.250 kroner samt en middag, hvor 80 sportschefer fra EU deltog. Pris: 88.125 kroner. Flere af bilagene og fakturaerne er underskrevet af ministerens mand - Jens Pedersen.

- Det er en irriterende sag for Uffe Elbæk, det understreges jo også af, at han erkender, at det ikke ser godt ud. Det er jo beløb af en betydelig størrelse, der er tale om, siger Uffe Tang.

Politiske kolleger er forargede
Elbæk har tidligere været i politisk modvind og den 'nye sag' har vakt ekstra forargelse flere steder i Folketinget, både Dansk Folkeparti og Enhedslisten er forargede over ministerens manglende dømmekraft, og selvom det er tidligt at fælde en dom over Elbæks politiske fremtid, så er DR´s politiske redaktør ikke i tvivl om, at sagen giver endnu flere ridser i Elbæks politiske renomme.

- Han er ikke vanvittigt populær i forvejen,og jeg synes ikke, han fremstår som regeringens stærkeste minister, og denne sag gør det jo ikke bedre. Denne sag kan blive alvorlig for Uffe Elbæk, lyder det,

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Mette Fleckner
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk