Toppolitikere: Væk med rabatter til alle pensionister

Kun pensionister med særligt behov skal i fremtiden regne med at få rabatter foreslår toppolitikere

  • Foto: Gorm Olesen
Foto: Gorm Olesen

Rabatter på busbilletter og svømmehaller skal ikke tilfalde alle fremtidens pensionister. Det slår tre toppolitikere fast i et debatindlæg i Politiken torsdag.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), der er en af indlæggets afsendere, foreslår, at nogle af de tilskud, som tilfalder personer over 65 år, i fremtiden skal differentieres efter indkomst.

- Fordi meget tyder på, at det ikke er alder, der skiller os ad. Det er snarere behov. Meget af det, som modernisering af den offentlige sektor handler om, det er jo at sørge for, at der, hvor der er et behov, der er vi, siger Margrethe Vestager til Politiken.

Samme holdning har KL-formand Erik Nielsen (S) og regionsformand Bent Hansen (S), der er medforfattere til debatindlægget i Politiken.

- I en tid, hvor økonomien er stram, er man nødt til at diskutere, om det nu er en fornuftig måde at bruge det offentliges penge, eller om det er at give noget til nogen, som i forvejen har placeret sig rimelig godt, siger Bent Hansen til Politiken.

Forslaget om at gøre rabatterne afhængige af indkomst kan indgå i regeringens moderniseringsreform af den offentlige sektor, som skal give 5 milliarder kroner frem mod 2020.

Der er endnu ikke sat dato på, hvornår konkrete forslag bliver fremlagt.

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, beskriver idéen som "endnu en skat".

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere