0 akutjob i hver femte kommune - Se din region

I 22 af landets kommuner må langtidsledige spejde forgæves efter regeringens og arbejdsgivernes såkaldte akutjob

  • Arbejdsløshedskøerne i en femtedel af landets kommuner har indtil nu ikke fået kunstigt åndedræt af akutpakken. (Foto: AP/Mark Lennihan)
Arbejdsløshedskøerne i en femtedel af landets kommuner har indtil nu ikke fået kunstigt åndedræt af akutpakken. (Foto: AP/Mark Lennihan)
I 22 kommuner er der ikke opslået et eneste akutjob, og i yderligere 15 kommuner skal tusindvis af ledige slås om et enkelt akutjob. Ny kortlægning viser, at ledige i udkantskommunerne må kigge meget langt efter akutjob. Og a-kasser i Frederikshavn, Viborg og Bornholm beretter om desperate medlemmer, der frygter, at de må gå fra hus og hjem. DI intensiverer nu indsatsen for at oprette job til de ledige. Det skriver Ugebrevet A4.

Læs Også:

Se også: Nordjylland taber kampen om akutjobs

Og det er særligt kommuner i udkantsområder, der lider under manglende akutjob. F.eks. har Lolland kommune, som er kendt for problemer med arbejdsløshed, ikke haft et eneste opslået akutjob, viser tal frem til fredag i sidste uge.

Læs Også:ekstrabladet.dk har de seneste dage fortalt, hvordan særligt den største gruppe langtidsledige, 3F'erne, som står til at ryge ud af systemet, kun har få håndfulde job at søge i hele landet. I mellemtiden er der masser af job til overlæger og andre højtuddannede grupper med lav ledighed.

Regeringen og landets arbejdsgivere har lovet, at i alt 12.500 akutjob skal slås op for at redde de mange tusinde danskere, der står til at ryge ud af dagpengesystemet fra 13. januar 2013, når dagpengeperioden halveres fra fire til to år.

SE KORTET OVER DIN REGION:

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik