Dansk politik

Byråd til borgmester: Styr dit medicinforbrug

Rygter om misbrug betyder, at borgerlige byrådsmedlemmer har bedt V-borgmester i Frederikcia gå i behandling for brug af smertestillende medicin

  • Borgmester Thomas Banke
Borgmester Thomas Banke
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

De borgerlige kolleger i Fredericia Byråd er kommet i den usædvanlige situation, at de har bedt byens borgmester om at få styr på sit medicinforbrug, skriver Fredericia Dagblad onsdag.

Borgmester Thomas Banke (V) oplyser til Fredericia Dagblad, at han har i det seneste år været igennem en længerevarende tandbehandling, der giver svære smerter. Det får han morfin imod, og det er forbruget af disse piller, som bekymrer kollegerne, og som har givet anledning til rygter om misbrug.

Han har nu indgået aftale om at gå i behandling for at blive trappet ud af sit forbrug af smertestillende piller.

Thomas Banke fortalte i 2007 til Ekstra Bladet, at han tidligere har brugt både hash, kokain og amfetamin. Den daværende VU-formand gik ind for en liberalisering af narkolovgivningen i erkendelse af at stoffer og hash er 'kommet for at blive'.

- Man skal passe på med at gøre stoffer til et tabu. Vi lever ganske vist i en ny, puritansk tid, hvor mange forældre og ældre mennesker har glemt, hvad de selv prøvede, da de var unge. Men det ændrer ikke på, at unge i dag prøver stoffer, som de altid har gjort, sagde den dengang 25-årige Thomas Banke til Ekstra Bladet.

Et af hans forslag var, at man her i landet skulle indrette coffeeshops efter hollandsk forbillede, hvor alle over 18 år kunne købe og ryge hash.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Mette Fleckner Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik