Corydon ringede også til piloter i forhandling

Finansministeren kontaktede også SAS-piloterne under de hårde forhandlinger med ledelsen om spareplan

  • Videoen kan desværre ikke vises
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Det var ikke kun kabinepersonalet, der hørte fra finansminister Bjarne Corydon (S) under de svære forhandlinger med ledelsen i SAS om spareplanerne, der skal sikre luftfartsselskabets fremtid.

Bjarne Corydon kontaktede også ledelsen i Dansk Pilotforening midt under de højspændte forhandlinger, skriver politiken.dk.

Foreningens formand Lars Bjørking siger til politiken.dk, at han ikke følte det som et pres fra finansministeren, da han ringede, men at han oplevede en regering "i knibe«.

- Han ville høre, om vi var enige om, at det her var skidt for landet. Og det tog jo ikke lang tid at blive enige om. Og så ville han høre, hvordan det gik med processen, siger Lars Bjørking.

Tidligere er det kommet frem, at de kabineansattes fagforening CAU fik både en opringning og en sms fra ministeren under forhandlingerne. Corydons indblanding er blevet kritiseret af politikere og eksperter.

Forhandlingerne mellem ledelse og ansatte i SAS strakte sig over flere døgn fra torsdag i sidste uge til mandag eftermiddag. Der var lagt op til, at selskabet ville gå konkurs, hvis ikke parterne blev enige.

De danske piloter blev enige om en spareaftale med ledelsen tidligt mandag morgen, mens det danske kabinepersonale fik aftalen på plads som de sidste mandag eftermiddag.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Kim Vangkilde
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk