Corydon ringede også til piloter i forhandling

Finansministeren kontaktede også SAS-piloterne under de hårde forhandlinger med ledelsen om spareplan

  • Videoen kan desværre ikke vises

Det var ikke kun kabinepersonalet, der hørte fra finansminister Bjarne Corydon (S) under de svære forhandlinger med ledelsen i SAS om spareplanerne, der skal sikre luftfartsselskabets fremtid.

Bjarne Corydon kontaktede også ledelsen i Dansk Pilotforening midt under de højspændte forhandlinger, skriver politiken.dk.

Foreningens formand Lars Bjørking siger til politiken.dk, at han ikke følte det som et pres fra finansministeren, da han ringede, men at han oplevede en regering "i knibe«.

- Han ville høre, om vi var enige om, at det her var skidt for landet. Og det tog jo ikke lang tid at blive enige om. Og så ville han høre, hvordan det gik med processen, siger Lars Bjørking.

Tidligere er det kommet frem, at de kabineansattes fagforening CAU fik både en opringning og en sms fra ministeren under forhandlingerne. Corydons indblanding er blevet kritiseret af politikere og eksperter.

Forhandlingerne mellem ledelse og ansatte i SAS strakte sig over flere døgn fra torsdag i sidste uge til mandag eftermiddag. Der var lagt op til, at selskabet ville gå konkurs, hvis ikke parterne blev enige.

De danske piloter blev enige om en spareaftale med ledelsen tidligt mandag morgen, mens det danske kabinepersonale fik aftalen på plads som de sidste mandag eftermiddag.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Dansk Politik
Hent flere
Seneste Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik